Hoe ver ga jij

uit angst voor oorlog en geweld?

Opbrengst NVDV18

  NIEUWS

  ‘Dit doe ik nooit maar dan ook nooit meer!’

  11 Mei 2018

  Foto: Annet Rademakers (rechtsonder op de foto), hier volop in training met een aantal van haar teamleden.

  Voor het derde jaar op rij staat het Team Meesters en Juffen van de Pabo Hogeschool Rotterdam aan de start van de Nacht van de Vluchteling. Een initiatief van de studenten zelf, die allemaal les geven en waarvan een aantal ook aan vluchtelingenkinderen.

  We spreken de 20-jarige Annet Rademakers, ze loopt de 40 km voor de derde keer mee. Annet blikt terug: “Met voeten vol blaren strompelde ik de finish over en er ging maar één ding door me heen: dit doe ik nooit maar dan ook noooooit meer. Ik voelde me ineens 80 jaar ouder omdat ik thuis de trappen niet meer op kwam. Door spierpijn en blaren. Toch loop ik dit jaar gewoon weer mee. Sterker nog, ik heb zelfs een heel team bij elkaar gesprokkeld van meesters en juffen die ik heb overgehaald ook mee te lopen.”

  "Je kunt me voor gek verklaren, dat mag. Als je maar geld geeft."

  “Het is goed vol te houden als je je goed voorbereidt en het doel waarvoor je loopt voor ogen houdt. Wetende dat ik blarenpleisters heb, een wijntje na afloop kan openmaken, kan uitrusten in een heerlijk bed, langs familie kan gaan en de volgende dag gewoon weer kan gaan studeren. Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend en daarom loop ik mee. Daarnaast is het gevoel van adrenaline en trots na afloop niet te omschrijven.”

  Wandeltip van Annet
  'Tranen stroomden over mijn wangen toen ik de eerste keer de eindstreep haalde. Ik liep mee op gewone schoenen.  Maak die fout niet ook en koop goede wandelschoenen!'

  Kinderen zijn de toekomst
  Ik denk dat wij als meesters en juffen de aangewezen personen zijn om niet alleen binnen ons klaslokaal ontwikkeling te stimuleren maar ook daarbuiten, in landen waar dat niet vanzelfsprekend is. Wij willen ieder kind een zorgeloze, stevige en mooie basis geven. Daar is niet alleen goede scholing voor nodig, maar ook goede gezondheid, een stabiel thuisbasis, een dak boven je hoofd en liefde om je heen. En natuurlijk de zekerheid om niet te hoeven leven in angst.

  Het team heeft al €1500,00 opgehaald en helpt op deze manier om kinderen in oorlogsgebieden weer terug in de schoolbankjes te krijgen. Voor elke €225,00 kan Stichting Vluchteling een school helpen heropenen! Geef Annet een steuntje in de rug en help vluchtelingen wereldwijd:

   
  Eigen video: De eerste keer strompelde Annet de laatste paar kilometer. Dit staat ook op film. Sindsdien wordt er soms geroepen: DOE DE ANNET! En hup daar gaat iedereen strompelen.

   

  • Deel op