HOE VER ZOU JIJ ‘S NACHTS LOPEN UIT ANGST VOOR GEWELD? Rotterdam Den Haag
Nijmegen Arnhem
Amsterdam Amsterdam

Opbrengst NVDV17

  PRAKTISCHE INFO: 40 KM NIJMEGEN - ARNHEM

  Startlocatie: De Kube Honigcomplex, Waalbandijk 20b, 6541 AJ Nijmegen.
  Startkaarten ophalen: vanaf 21.30 tot 23.40 uur. 
  Startschot: 24.00 uur
  Einde: Er is geen eindtijd waarop je uiterlijk binnen moet zijn. De meeste lopers finishen zondagochtend tussen 08.30 en 09.30 uur, de allerlaatste rond 11.00 uur.

  Startkaarten ophalen - Kom ruim op tijd!
  Op 14 juni ontvang je een mail met je startbewijs. Je meldt je bij de startlocatie met je startbewijs bij de registratiebalie. De startkaart geeft je toegang tot alle rustpunten met faciliteiten op de route. We hebben veel inschrijvingen, dus kom op tijd zodat er geen lange wachtrijen bij de registratiebalie ontstaan. Zonder startbewijs ontvang je geen startkaart en kun je niet deelnemen.

  We beginnen de Nacht van de Vluchteling vanaf 23.15 uur met het startprogramma met om 23.30 uur zangeres Linde Schöne. En daarna buiten de speech en het startschot door Tineke Ceelen (directeur Stichting Vluchteling) en Jan Douwe Kroeske. Zorg dat je dus op tijd bent.

  Bekijk hier de volledige route. 

  Consumpties…

  De consumpties in De Kube  tijdens het startprogramma zijn voor eigen rekening. Bij elk van de 4 rustpunten kun je genieten van gratis koffie en thee, en gebruik maken van de sanitaire voorzieningen. Elke locatie heeft bovendien eenvoudige broodjes en/of repen te koop, neem dus voldoende contant geld mee. Zorg dat je voldoende eet voorafgaand en neem genoeg en voedzaam eten en drinken mee voor onderweg!
  Je hoeft niet perse alle rustpunten aan te doen, dus maak je eigen planning. Let wel op dat je startkaart bij elk rustpunt geknipt wordt.

  … en een welverdiend ontbijtje
  Bij Stadsvilla Sonsbeek ontvang je een klein en gesponsord lopers ontbijtje: Tegen inlevering van je fluorescerende veiligheidshesje krijg je dat helemaal gratis. Lekker bijkomen dus!

  Laat je feestelijk onthalen!
  Het Grand Café van de Stadsvilla is zondagochtend vroeg open en er staan foodtrucks van het festival Eten op Rolletjes. Vraag familie, vrienden en supporters je af te halen, ze zijn van harte welkom in het Sonsbeekpark. Je kunt pinnen en contant afrekenen, maar betaal dan zo gepast mogelijk. 

  De rustpunten
  Start Honigcomplex De Kube
  Bij de startlocatie is er geen mogelijkheid om kleren en/of goederen achter te laten.
  + Inschrijfbalie
  + Koffie, thee, frisdrank, water en sappen etc. (te koop) Cash
  + EHBO post en toiletten

  Watergoed (± 13 km)
  + Controlepost
  + Gratis koffie en thee
  + Drankjes en barbecue (te koop) PIN & Cash
   
  + EHBO-post en toiletten
  + Leidingwater voor drinkflesjes

  Landerij De Park (± 20 km)
  + Controlepost 
  + Gratis koffie en thee
  + Soep en warme appeltaart (te koop) PIN & Cash
  + EHBO-post en toiletten
  + Leidingwater voor drinkflesjes
   
  Monnikenhuizen (± 27 km)
  + Controlepost
  + Gratis koffie en thee
  + Broodje bal en tosti’s (te koop) Cash
  + EHBO-post en toiletten
  + Leidingwater voor drinkflesjes

  Openluchtmuseum (± 35 km)
  + Controlepost
  + Gratis koffie en thee
  + Diverse broodjes en repen (te koop) Cash
  + EHBO post en toiletten.
  + Leidingwater voor drinkflesjes

  Stadsvilla Sonsbeek (40 km)
  + Lopersontbijtje (gratis)
  + Grand Café PIN & Cash
  + Eten op Rolletjes PIN & Cash
  + EHBO post en toiletten
  + Massages
  + Leidingwater voor drinkflesjes

  Let op! Er is een extra plasstop bij Kattenpension aan de Waaldijk 21 te Slijk-Ewijk). Dat is op 7.6 km en staat met borden op de route aangegeven.

  Live-registratie: neem je koptelefoon mee!
  Van 17 juni 17.00u tot de volgende ochtend 18 juni 10.00u brengen wij de Nacht van de Vluchteling live in beeld en is te volgen op FacebookTwitter en op onze homepage. Kijk en luister mee naar wat er allemaal gebeurt op de route, beluister de interviews met deelnemers en vluchtelingen.

  Weersverwachting, kleding
  Naar de weersverwachting is het nog even gissen, maar op dit moment ziet het er naar uit dat het prima wandelweer wordt, met een minimumtemperatuur van 13 graden. 's Nachts kan het kouder zijn dan overdag. Zorg daarom altijd voor regenkleding, warme kleding en extra droge kleding. Kijk op zaterdag zelf op knmi.nl en op buienradar.nl voor de meest actuele weersverwachting.

  Wij adviseren in ieder geval de volgende kleding: goede (ingelopen!) wandelschoenen; wandelsokken; lange broek; shirt met korte mouwen; trui met lange mouwen; (ademend) wind/regenjack. Verder raden we iedereen aan een (opgeladen) mobiele telefoon mee te nemen. 

  Route en veiligheid
  Zaterdag krijg je van ons een routebeschrijving op papier. De route is gemarkeerd met bordjes 'Nacht van de Vluchteling'. Er zijn ook krijtpijlen aangebracht. Volg altijd de gemarkeerde route, ook als dat anders is dan de routebeschrijving die je bij de start krijgt!

  De route loopt grotendeels over openbare voet- en fietspaden. Op drukke kruispunten ben je verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Blijf alert en hou je aan de verkeersregels. Op sommige punten staan verkeersregelaars, volg hun aanwijzingen strikt op. Je loopt 's nachts: hou rekening met omwonenden. Met elkaar praten is geen probleem, maar luidkeels zingen is minder prettig.

  Het Rode Kruis is met een EHBO-post actief op de start en finish en op alle rustpunten op de route. Hulpverleners en vrijwilligers zullen de lopers bijstaan om klein letsels als blaren, verstuikingen en spierpijn te verhelpen.

  De loop is géén race of marathon. Er is geen prijs voor hen die als eerste over de finish komen. Bovendien kan rennen gevaarlijke situaties opleveren. Wandel de route normaal uit.

  De organisatie is bereikbaar op het noodnummer. Maak er gebruik van als je bent gestrand en bijvoorbeeld niet meer verder kan. Gebruik dit nummer niet voor algemene inlichtingen. Het noodnummer staat zowel op je startkaart als op de routebeschrijving.

  Zorg er voor dat je een opgeladen mobiele telefoon bij je hebt met Whatsapp. Als je contact opneemt met het noodnummer kan de organisatie je vragen om je locatie te appen. Als je niet weet hoe dat moet, gebruik de handleiding voor Android of voor een Apple telefoon. Probeer het thuis voordat je aan de loop begint.

  Je loopt 's nachts. Om te garanderen dat je goed zichtbaar bent krijg je daarom van ons een reflectiehesje en lampjes bij de start. Wij vragen jullie deze ook zichtbaar te dragen.

  Bel bij acute nood meteen 112!!

  Bezemwagen
  Wanneer je contact opneemt met het noodnummer komt een bezemwagen je ophalen. Bedenk dat er 's nachts minder of geen OV aanwezig is, zorg er dus voor dat er vrienden of familie beschikbaar zijn om je op te halen. De bezemwagen zet je alleen af bij het dichtstbijzijnde rustpunt, Nijmegen Centraal of Arnhem Centraal. Gebruik voor actuele vertrektijden altijd de NS-reisplanner.

  QR-codes
  Op de route staan acht borden met QR-codes. Door deze codes te scannen, ontvang je de persoonlijke en waargebeurde vluchtverhalen die je via je mobiele telefoon kunt beluisteren. Download voor vertrek een QR-scanner op je mobiele telefoon.

  Maak onze nacht trending topic!
  Deel je nachtelijke tocht op Twitter, Facebook en Instagram. We willen dit jaar opnieuw trending worden op Twitter, dus gebruik in alle updates de hashtag #NvdV17. Op 20km staat een groot ‘halverwege bord’ en op de 40km een finishbord. Die hebben we voor jou gemaakt om jezelf te vereeuwigen! Deel de foto’s op social! 

  De foto’s en video’s die we zelf maken, publiceren we uiterlijk 20 juni op onze Facebook pagina.

  Reisplanner en bereikbaarheid
  De startlocatie in Nijmegen is 2 kilometer lopen vanaf Nijmegen Centraal. Je kunt de borden ‘Startlocatie Nacht van de Vluchteling Nijmegen Arnhem’ volgen. De Kube is ook bereikbaar per openbaar vervoer. De finishlocatie in Arnhem ligt op loopafstand van Arnhem Centraal. Kijk voor een persoonlijk reisadvies op www.9292.nl of www.ns.nl

  Crew
  De organisatie is overal goed zichtbaar en bereikbaar voor de deelnemers. Het coördinatieteam is te herkennen aan de zwarte vesten met CREW. Overige medewerkers en vrijwilligers dragen een badge met CREW erop.

  Aansprakelijkheid
  De organisatie van de Nacht van de Vluchteling is niet aansprakelijk voor enig letsel en/of schade die tijdens de wandeling ontstaat.

  Auto
  Kom je met de auto of word je afgezet met de auto dan hebben wij hiervoor speciale parkeerplaatsen en een Kiss & Ride plek. I.v.m. wegwerkzaamheden is de TomTom onbetrouwbaar, volg je de borden “Honigcomplex”. Parkeren op de aangegeven plekken, volg de aanwijzingen van onze vrijwilligers.

  Noodnummer
  Tijdens de nacht is de organisatie bereikbaar op: 06-275 17 993. Ook voor de thuisblijvers. Bel in noodsituaties altijd eerst met 112.
  • Deel op