Over de Nacht van de Vluchteling


Hoe ver ga jij uit angst voor oorlog en geweld?

De Nacht van de Vluchteling is een sponsorloop waar duizenden deelnemers 10, 20 of 40 kilometer lopen in verschillende provincies in het land. De deelnemers van de 10 en 20 kilometer beginnen om 19:00 uur s’ avonds en de deelnemers van de 40 kilometer starten om 00:00 uur. Het is een pittige maar onvergetelijke ervaring.

Er zijn routes van Rotterdam naar Den Haag, van Nijmegen naar Arnhem, van Utrecht naar Amersfoort, van Amsterdam naar Haarlem en van Tilburg naar Eindhoven.  Het startschot klinkt om precies middernacht. Op zaterdagavond zijn ook routes van 10 en 20 kilometer in Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Nijmegen en Tilburg.

Het doel?

Met elkaar een zo hoog mogelijk bedrag ophalen voor mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, conflict en onderdrukking. Naast het ophalen van geld, vragen de lopers met hun deelname op een positieve manier aandacht aan vluchtelingen wereldwijd.

De Nacht van de Vluchteling 2020: #NVDVgoesdigital
Op 20-21 juni zouden wij met 7.000 deelnemers in 10 steden de 11e editie van de Nacht van de Vluchteling lopen. Vanwege het coronavirus konden wij het evenement niet door laten gaan. Maar juist NU is de noodhulp het hardst nodig. Vandaar dat we digitaal alternatief hebben verzonnen: #NVDVgoesdigital.

Eerdere edities en bestedingen
Al sinds 2010 organiseert Stichting Vluchteling jaarlijks de Nacht van de Vluchteling en is in die jaren uitgegroeid tot een evenement van betekenis. Tijdens de eerste editie van de Nacht van de Vluchteling in 2010 deden 450 deelnemers mee, in 2019 deden 5700 deelnemers mee en ze haalden 1,6 miljoen euro op! Bekijk hier de opbrengsten en bestedingen van alle voorgaande edities.

Made with by Kentaa
Delen