Over de Nacht van de Vluchteling


Al sinds 2010 organiseert Stichting Vluchteling het weekend vóór Wereldvluchtelingendag de Nacht van de Vluchteling. Duizenden deelnemers lopen de avond of nacht door om samen zoveel mogelijk geld in zamelen voor acute noodhulp wereldwijd en op een positieve manier aandacht te vragen voor mensen die moeten vluchten vanwege conflict, oorlog of klimaatveranderingen. 

De Nacht van de Vluchteling is een bijzondere wandeltocht vol saamhorigheid, pittige kilometers en bewustwording. Je kan je indivudeel inschrijven, maar ook samen met je familie, vrienden, bedrijf of school meedoen. Ook lopen er mensen mee met een eigen vluchtverhaal (onze Nachtambassadeurs!) en diverse organisaties die in hun dagelijks leven veel in contact staan met vluchtelingen. Dit zorgt onderweg voor mooie ontmoetingen en gesprekken. 

Volgend jaar organiseren we de 14e editie in het weekend van 17-18 juni 2023. Vanaf 1 januari 2023 kun je je hiervoor inschrijven. 

Waar lopen we voor?

Stichting Vluchteling biedt als noodhulporganisatie sinds 1976 wereldwijd hulp aan vluchtelingen ontheemden. Bij acute nood zoals conflict, oorlog en klimaatveranderingen biedt Stichting Vluchteling samen met lokale partners levensreddende noodhulp als medische zorg, voedsel en schoon water.
Met het geld van de vorige editie konden we o.a. een cashnoodhulpproject in Mali financieren; toegang verlenen tot schoon water en sanitaire voorzieningen in Somalie; het opzetten van gezondheidsposten en het bestrijden van ondervoeding in Afghanistan en het kunnen bieden van noodhulp in Polen aan de Oekrainse vluchtelingen met speciale aandacht voor mensen met een handicap of chronische ziekte. Wil je meer weten over hoe het sponsorgeld van de Nacht de afgelopen editie is ingezet? Kijk dan op deze pagina.


1.2. miljoen opgehaald bij de Nacht van de Vluchteling 2022!

In het weekend van 18-19 juni organiseerde we vanwege de coronamaatregelen nog aangepaste routes in de steden Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Nijmegen, Den Haag en Tilburg. Deelnemers konden meedoen aan twee afstanden: de 20 kilometer avondroute om 19:00 uur en de uitdagende, nachtelijke 40 kilometer route om 00:00 uur 's nachts. Uiteindelijk hebben 4000 deelnemers samen met hun sponsoren 1.2 miljoen euro opgehaald, een fantastisch bedrag!

Bekijk hieronder de aftermovie van beide routes voor een sfeerimpressie.

Aftermovie 40 kilometer routes


Aftermovie 20 kilometer routes

Made with by Kentaa
Delen