Over de Nacht van de Vluchteling


Al sinds 2010 organiseert Stichting Vluchteling één keer per jaar de Nacht van de Vluchteling. Duizenden deelnemers zamelen met deze wandeltocht geld in voor noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd. Het is een nacht vol saamhorigheid, pittige kilometers en mooie ontmoetingen.  

Nacht van de Vluchteling 2021

In het weekend van 18-19 september liepen in totaal 2.400 mensen 40 kilometer in zes verschillende steden. Zij liepen niet alleen om geld op te halen, maar ook om solidair te zijn met de 82,4 miljoen mensen die wereldwijd op de vlucht zijn. In totaal is er ruim 965.000 euro opgehaald, een recordbedrag per deelnemer! 

Waar lopen we voor?

Ieder jaar besluiten we na de Nacht waar de opgehaalde euro's het hardst nodig zijn. Met het geld van editie 2021 konden we een cashnoodhulpproject voor gezinnen in Afghanistan financieren; een mobiele gezondheidskliniek in Irak draaiende houden; mensen op de vlucht in Venezuela medische hulp bieden; en investeren in o.a. het bestrijden van ondervoeding in het door geweld en honger geteisterde Burkina Faso. Wil je meer weten over hoe het sponsorgeld van de Nacht de afgelopen jaren is ingezet? Kijk dan op deze pagina.


Nacht van de Vluchteling 2022 

Helaas lopen we, zoals we eerdere jaren wel deden, niet van stad naar stad dit jaar. Vanwege de aanhoudende onzekerheid rondom de coronamaatregelen voor evenementen is dat een te groot risico. Gelukkig lopen we in steden die stuk voor stuk mooie routes te bieden hebben. 
 
We organiseren zes 40 kilometer routes die starten en eindigen in dezelfde stad: Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Nijmegen, Den Haag en Tilburg. De route begint om 00:00 uur 's nachts.
In de vier steden Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Nijmegen organiseren we ook een 20 kilometer avondroute. Deelnemers beginnen op 18 juni om 19:00 uur aan hun route. 

Naast dat de Nacht een bijzondere beleving is waarbij we stilstaan bij die vele miljoenen mensen op de vlucht, is het ook een fondsenwervend evenement. Voor de 40 kilometer route is het streefbedrag 250 euro en bij de 20 kilometer route is dit een streefbedrag van 100 euro. Het door jou opgehaalde geld komt rechtstreeks terecht bij hulpprojecten voor vluchtelingen.
We begrijpen dat sponsors werven een uitdaging kan zijn Het is echter niet onze intentie om deelnemers uit te schrijven als het streefbedrag niet wordt behaald. We zullen jou vooral aanmoedigen en helpen sponsoren te vinden.  

Kom je er niet uit? Omdat je bijvoorbeeld geen sponsoren kan vinden, meedoet met je klas, met een grote groep wil lopen of omdat je nieuw bent in Nederland. Neem dan contact met ons op! 


Wil je zeker zijn van een plekje? Schrijf je dan nu in!
 

 

 

Made with by Kentaa
Delen