Over de Nacht van de Vluchteling


Al sinds 2010 organiseert Stichting Vluchteling één keer per jaar de Nacht van de Vluchteling. Duizenden deelnemers zamelen met deze wandeltocht geld in voor noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd. Het is een nacht vol saamhorigheid, pittige kilometers en mooie ontmoetingen.  

Nacht van de Vluchteling 2021

In het weekend van 18-19 september liepen in totaal 2.400 mensen 40 kilometer in zes verschillende steden. Zij liepen niet alleen om geld op te halen, maar ook om solidair te zijn met de 84 miljoen mensen die wereldwijd op de vlucht zijn. In totaal is er ruim 965.000 euro opgehaald, een recordbedrag per deelnemer! 

Waar lopen we voor?

Ieder jaar besluiten we na de Nacht waar de opgehaalde euro's het hardst nodig zijn. Met het geld van editie 2021 konden we een cashnoodhulpproject voor gezinnen in Afghanistan financieren; een mobiele gezondheidskliniek in Irak draaiende houden; mensen op de vlucht in Venezuela medische hulp bieden; en investeren in o.a. het bestrijden van ondervoeding in het door geweld en honger geteisterde Burkina Faso. Wil je meer weten over hoe het sponsorgeld van de Nacht de afgelopen jaren is ingezet? Klik dan op deze link 


Nacht van de Vluchteling 2022

Ondanks dat corona de nodige uitdagingen met zich meebrengt, staan wij te popelen om ook in 2022 de Nacht van de Vluchteling te organiseren! 
Helaas lopen we, zoals we eerdere jaren wel deden, niet van stad naar stad dit jaar. Vanwege de aanhoudende onzekerheid rondom de coronamaatregelen voor evenementen is dat een te groot risico. Ook hopen we op deze manier de reisbewegingen van deelnemers te beperken. Gelukkig lopen we in steden die stuk voor stuk mooie routes te bieden hebben.

We zijn van plan zes 40 kilometer routes uit te stippelen die starten en eindigen in dezelfde stad: Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Nijmegen, Den Haag en Tilburg. De route begint om middernacht.
In de vier steden Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Nijmegen organiseren we ook een 20 kilometer avondroute. Deelnemers beginnen op 18 juni om 19:00 uur aan hun route.

We vragen geen inschrijfgeld, maar we vragen deelnemers wel om minimaal 250 euro op te halen om een startbewijs te bemachtigen. Voor de 20 kilometer route is dit een minimaal bedrag van 100 euro. Je hebt tot en met 10 juni 2022 om dit ​sponsorgeld bij elkaar te krijgen.

Kom je er niet uit met het minimale sponsorbedrag? Omdat je bijvoorbeeld meedoet met je klas, omdat je met een hele grote groep wil lopen of omdat je nieuw bent in Nederland. Stuur dan een mailtje naar info@nachtvandevluchteling.nl of stuur ons een berichtje op 06-23461033.

Voor nu hebben we plek voor maximaal 3500 lopers. Wil je zeker zijn van een plekje? Schrijf je dan nu in! 

 

 

Made with by Kentaa
Delen