Over de Nacht van de Vluchteling


Al sinds 2010 organiseert Stichting Vluchteling de Nacht van de Vluchteling. Duizenden deelnemers lopen de avond of nacht door om samen zoveel mogelijk geld in zamelen voor noodhulp wereldwijd en op een positieve manier aandacht te vragen voor mensen die moeten vluchten vanwege conflict, oorlog of klimaatverandering. 

De Nacht van de Vluchteling is een bijzondere wandeltocht vol saamhorigheid, uitdagende kilometers en bewustwording. Je kan je individueel inschrijven, maar ook samen met je familie, vrienden, bedrijf of school. Tijdens de Nacht lopen er ook mensen mee met een eigen vluchtverhaal (onze Nachtambassadeurs!) en diverse organisaties die zich dagelijks inzetten voor vluchtelingen. Dit zorgt onderweg voor mooie ontmoetingen en gesprekken. 


Waar lopen we voor?

Als noodhulporganisatie biedt Stichting Vluchteling al jarenlang hulp aan mensen op de vlucht in 's werelds ernstigste humanitaire crises. Samen met lokale partners zorgen wij voor levensreddende noodhulp aan vluchtelingen en ontheemden in meer dan 30 landen. Met het geld van de vorige editie konden we o.a. in de droogte van Somalië waterputten herstellen, zodat mensen weer toegang kregen tot schoon (drink)water. Ook verzorgden we voedselhulp voor mensen op de vlucht voor de oorlog in Oekraïne en konden we medische hulp bieden in Syrië.  

Wil je meer weten over hoe het sponsorgeld van de afgelopen editie
s is ingezet? Kijk dan op deze speciale pagina. 

 

 

Made with by Kentaa
Delen