Over de #NVDVgoesdigital

 

Op 20-21 juni zouden wij met duizenden deelnemers in 10 steden de Nacht van de Vluchteling lopen, om zoveel mogelijk geld op te halen voor noodhulp aan vluchtelingen waar ook ter wereld. Vanwege het coronavirus gaat het evenement in deze vorm op 20-21 juni niet door. 

Het coronavirus raakt niet alleen ons, maar ook vluchtelingen in landen zoals Irak, Nigeria, Griekenland, Thailand en Kenia. De uitbraak van dit virus in een vluchtelingenkamp heeft rampzalige gevolgen. Juist NU is de noodhulp het hardst nodig.

Daarom hebben wij de Nacht van de Vluchteling dit jaar in een ander jasje gestoken. Wij wilden nog steeds samen de kilometers maken, alleen digitaal met de NVDV-app. Wij hebben zoveel mogelijk mensen gevraagd om de oorspronkelijke afstanden, 10, 20 of 40 kilometer, van de Nacht van de Vluchteling in huis of tijdens het uitlaten van de hond te maken. 

Via de NVDV-app konden deelnemers ook donatieverzoeken makkelijk via WhatsApp en social media delen. Zo werden de gelopen kilometers omgezet in geld voor noodhulp.

Op zaterdag 20 juni, Wereldvluchtelingendag, hebben we samen de Nacht afgesloten door middel van een laatste kilometerchallenge. Deelnemers door het hele land hebben zich de hele dag ingezet om geld op te halen voor noodhulp. Ook werd een livestream uitgezonden, gepresenteerd door Art Rooijakkers, om een aantal van de mooiste deelnemersverhalen uit te lichten. 

Wij willen alle digitale deelnemers heel hartelijk bedanken voor hun inzet tijdens deze #NVDVgoesdigital!

Made with by Kentaa
Delen