HOE VER ZOU JIJ ‘S NACHTS LOPEN UIT ANGST VOOR GEWELD? Rotterdam Den Haag
Nijmegen Arnhem
Amsterdam Amsterdam

Opbrengst NVDV17

  Over Stichting Vluchteling

  Stichting Vluchteling zet zich wereldwijd in voor noodhulp aan vluchtelingen en ontheemden (vluchtelingen binnen de eigen landsgrenzen). Van Irak tot Myanmar en van Syrië tot Zuid-Soedan.

  Wist je dat er momenteel een recordaantal mensen op de vlucht is voor oorlog, geweld en onderdrukking; 65,6 miljoen mensen. 

  Bij acute nood zorgt Stichting Vluchteling voor directe hulp, zoals onderdak, medische zorg, hulpgoederen, voedsel en drinkwater.  Maar ook bij langdurige crises zorgt Stichting Vluchteling voor hulp, bijvoorbeeld met medische zorg of onderwijs in vluchtelingenkampen. 

  Hulp bij herstel en wederopbouw na terugkeer
  In situaties waar vluchtelingen weer naar huis kunnen, ondersteunt Stichting Vluchteling die terugkeer. Soms kan dat alleen veilig als er landmijnen worden geruimd. Soms moeten scholen opnieuw worden opgebouwd, de medische voorzieningen worden hersteld, of wordt andere economische ondersteuning geboden. 

  Actief in bijna vijftig landen
  Stichting Vluchteling maakt deel uit van het International Rescue Committee (IRC), wereldwijd één van de grootste en meest ervaren noodhulporganisaties. Samen zijn we actief in bijna vijftig landen, in vooral Afrika, Azië en het Midden-Oosten.


  Bron: opvanginderegio.nl (oktober 2015)

  Dankzij betrokken supporters
  Dankzij ruim 157.000 betrokken donateurs en partners als de Postcode Loterij en Buitenlandse Zaken wist Stichting Vluchteling in 2016 1.440.000 vluchtelingen en ontheemden te bereiken met hulp.

  Al sinds 2010 organiseert Stichting Vluchteling jaarlijks de Nacht van de Vluchteling.

  • Deel op