40 KM Rotterdam

Normal 619b6c71453b89a63ba0861eeba14b53f741aace
Tussenstand € 59.166,-
Opgehaald

40 KM Rotterdam


Route Rotterdam is helaas vol dus inschrijving is op dit moment helaas niet meer mogelijk. Je kan je nog inschrijven voor de overige routes of jezelf plaatsen op de reservelijst. Mochten er plekken vrijkomen krijg jij als eerste een bericht!

________________________________

In de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 september starten we vanaf de Maassilo om 00:00 uur aan de 40 kilometer route in Rotterdam en omgeving. De startlocatie is dit jaar ook de finishlocatie. Op de route zijn er vier rustlocaties waar deelnemers worden ontvangen door onze vrijwilligers voor een kop koffie of thee en het Rode Kruis voor de EHBO.

 

De route wordt hieronder weergeven op twee verschillende manieren:

In de komende weken delen we meer informatie over de rustlocaties. Tijdens de Nacht van de Vluchteling kun je de route op de volgende manieren navigeren:

  • Via een uitgeschreven route (volgt nog)
  • Via een eigen navigatie systeem (een GPX of KML bestand is via de Afstandmeten.nl link te exporteren)
  • Via de NVDV-app (volgt nog)
  • De route wordt voorzien van 500 pijlen (borden) en markeringen op de grond

De route is met veel liefde gemaakt door onze routemaker Gijs den Ouden en hij vertelt je er graag meer over!

Ook in 2021 starten we in Rotterdam vanuit de Maassilo en vertrekken in noordelijke richting. Van de zuidzijde van de Maas gaan we over de Erasmusbrug. Al vanaf 2010, bij alle edities van de Nacht van de Vluchteling was deze iconische brug onderdeel van de Rotterdamse route.
De echte Rotterdam ervaring wordt compleet bij de wandeling langs de Maas, onder de Willemsbrug door.

We lopen langs de Van Ghentkazerne van Korps Mariniers waar mannen en vrouwen worden opgeleid om dingen te doen als 40 km wandelen door de nacht… De derde brug over de Maas nemen we weer naar de zuidzijde. De Van Brienenoordbrug is ruim een kilometer lang. U wordt beloond met een prachtig uitzicht op de stad Rotterdam. Dat Rotterdam Zuid met wijken als IJsselmonde, Lombardijen en Zuidwijk vroeger ‘de boeren zij’ van Rotterdam werd genoemd zal u wel begrijpen als u hier rondkijkt. Met de A15 en ‘het oliespoor’ aan uw linkerhand slingert de route onder Rotterdam door. Via een fietsbrug met de bijnaam ‘De Netkous’ steekt u die A15 over en komt u in de Albrandswaard. We rusten in een buitenplaats en gaan dan richting de Oude Maas. Deze rivier ligt zo dicht bij de zee dat er sprake is van getijde; eb en vloed.

De grienden langs de rivier leveren wilgenhout op dat gebruikt wordt in de waterbouw en vroeger ook voor bezemstelen en dergelijke. Hier bij Rhoon wordt dit hout nog steeds geoogst om het landschap te behouden. Het griendhout wordt ook nog steeds gebruikt om zinkstukken te maken ter versteviging van dijken. Na driekwart van onze wandeling rusten we nog een keer in Rhoon en gaan dan aan de terugweg beginnen. Voordat het langzaam drukker wordt is er nog een rustpunt. Langs Zuidplein volgen we de metrobaan die we kennen van de eerste meters van onze wandeling. We komen dus vanzelf weer bij de Maassilo, onze finish.

 

 

Rustpunt 1: Pelgrimskerk

De Pelgrimskerk is een gastvrije, warme gemeenschap van allerlei soorten mensen.  Jong, oud, spijkerbroek of mantelpak – iedereen is welkom.

Rustpunt 2: De Buytenhof

Boerderij de Buytenhof is een rustige plek onder de rook van Rotterdam waar je kunt genieten van het boerenleven. Er is een boerderijwinkel, een theeschenkerij, een boomgaard en moestuin. Mensen met een verstandelijke beperking en/of psychosociale problemen kunnen meewerken op de boerderij.

Rustpunt 3: VV Rhoon

Voetbalvereniging Rhoon is een familievereniging waarin ambitie en recreatie hand in hand gaan. Ze zijn een vereniging voor en door leden met een actieve betrokkenheid van iedereen die de club een warm hart toewenst. VV Rhoon bestaat in 2021 al 75 jaar!

Rustpunt 4: Scouting Charlois

Scouting Charlois is een enthousiaste en actieve scoutinggroep in Rotterdam-Charlois. De scoutingleden hebben veel zin in de Nacht: ze bieden zelfs hun eigen medische staf aan om blaren te verzorgen en de scouts zullen kampvuren aansteken om de Nacht nog gezelliger te maken.

Made with by Kentaa
Delen