40 km Utrecht > Amersfoort

Nog te gaan

De Nacht van de Vluchteling vindt plaats in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 juni. Het startschot klinkt om stipt middernacht in het Spoorwegmuseum. De route is nog onder voorbehoud maar gaat via de landgoederen van Amelisweerd en Rhijnauwen naar de uitgestrekte bossen van het  Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Langs Zeist en de Leusderheide wandel je door naar het centrum van Amersfoort waar je de volgende ochtend finisht.

Ook dit jaar hebben we weer de mooiste locaties kunnen vastleggen voor het weekend van 15 op 16 juni, waarin we met elkaar in het holst van de nacht de Nacht van de Vluchteling gaan lopen.

Start:
Jouw Nacht begint bij Het Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum ligt op loopafstand van de binnenstad. Samen met het historische Maliebaanstation en de grote museumhal vormen ze het imposante decor en de start- en finishlocatie van deze Utrechtse editie van de Nacht van de Vluchteling.

Finish:
Een spetterende finish in De Nieuwe Stad

Net buiten het oude stadscentrum bevindt zich ‘De Nieuwe Stad’. Dit voormalig industrieterrein is een unieke en verrassende plek in Amersfoort. Een beetje het Westergasterrein van Amersfoort, zullen we maar zeggen. De microstad is gebouwd rondom de voormalige Prodentfabriek en is vanwege haar gezellige en intieme karakter de ideale plek om te finishen.

Rustpunten en route
Momenteel zijn we druk bezig met het uitstippelen van een mooie route, die je straks zelf kunt bekijken in Google Maps. In de komende maanden maken we dat aan je bekend, te beginnen met de rustpunten, dat hoor je in maart van ons. Hoe de route tussen Utrecht en Amersfoort precies gaat lopen, maken we in de maand mei bekend.

Je bent als loper op zaterdag 15 juni vanaf 22.00 uur van harte welkom op de startlocatie in Utrecht. We maken het feestelijke startprogramma eind mei 2019 bekend. Enkele dagen voor de start sturen we je een e-mail met je startkaart en een e-mail met alle noodzakelijke praktische informatie waar je je op moet voorbereiden en wat je op de rustpunten zoal kunt verwachten.

Een week voordat je de Nacht van de Vluchteling gaat lopen vind je hier alle praktische informatie om goed voorbereid aan de start te verschijnen!

Je komt alles te weten over wat er te koop is op de rustpunten, over de route en de veiligheid, de bereikbaarheid, de crew, EHBO'ers en vrijwilligers, de weersverwachting enzovoorts! Die informatie sturen we je ook per e-mail toe. In diezelfde week mailen we je ook jouw digitale startbewijs.

Heb je nog vragen of leuke suggesties die ons helpen om de route onvergetelijk te maken? Heb je tips voor muziek of beleving op de route? Mail ons dan op info@nachtvandevluchteling.nl of bel tijdens kantooruren naar 070-346 89 46.