The countdown has begun!

The 11th edition of the Night of the Refugee will take place on Saturday the 20th and Sunday the 21st of June 2020. Whether you want to walk 10, 20, or 40 kilometres, you are facing a tough but unforgettable experience in the Night of the Refugee. What's more, you'll also be helping to collect the highest possible amount for emergency aid to refugees.

We are going live on the 15th of November. Leave your email address and you'll be the first to receive a message once registration opens up. Challenge yourself and join the walk!

I accept the challenge

40 km Utrecht - Amersfoort

Course is closed Normal 6a29323221050762c9c1603f2ab0413b3b3db8b3
Standing € 285.289,-
Collected

40 km Utrecht - Amersfoort

The Night of the Refugee takes places on the night of Saturday 15 and Sunday 16 June. The starting shot will sound exactly at midnight in the Railway Museum. The route is still subject to change, but will likely run via the estates of Amelisweer and Rhijnauwen towards the extensive forests of the Utrechtse Heuvelrug National Park. Via Zeist and the Leusderheide, you'll then continue to the center of Amersfoort, where you'll complete the walk the following morning.

We hebben weer de mooiste locaties kunnen vastleggen voor het weekend van 15 op 16 juni, waarin we met elkaar in het holst van de nacht de Nacht van de Vluchteling gaan lopen.

Start:
Jouw Nacht begint bij Het Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum ligt op loopafstand van de binnenstad. Samen met het historische Maliebaanstation en de grote museumhal vormen ze het imposante decor en de startlocatie van deze Utrechtse editie van de Nacht van de Vluchteling.

Rustpunt 1
Dorpshuis Odijk (op 10 km)

Het Dorpshuis is van en voor de Odijkers maar deze nacht gaan de deuren wagenwijd open voor de deelnemers van de Nacht van de Vluchteling. Een heerlijk rustpunt op jouw route. Geniet van een kopje koffie of thee, en maak je klaar voor de volgende etappe.

Rustpunt 2
Beauforthuis (op 21,1 km)

Aan de rand van de bossen bij Austerlitz ligt dit prachtige historische kerkje. Het stamt uit 1861 en is vandaag de dag in gebruik als klein muziektheater. Geniet van de rust, de mooie locatie en de bomen om je heen en neem even de tijd om weer helemaal op te laden. 

Rustpunt 3
Kontakt der Kontinenten (op 29,7 km)

Welkom in een werelds gebouw! Centraal op de Utrechtse Heuvelrug ligt dit historische hotel. Onmiddellijk valt je de kloosterlijke en ongedwongen sfeer op. Plof neer in de zitzakken op het terras, duik in een van de hangmatten en proef de wereldse gastvrijheid.

Rustpunt 4
AZC Amersfoort (op 35,2 km)

Het hoofdgebouw van dit rustpunt is gebouwd als rooms-katholiek retraitehuis en doet nu dienst als asielzoekerscentrum. Er verblijven een paar honderd mensen in dit rijksmonument. Een bijzonder rustpunt voor jouw laatste kilometers, en misschien wel voor een gesprek.

Finish (op 41 km):
Een spetterende finish in De Nieuwe Stad

Net buiten het centrum bevindt zich De Nieuwe Stad. Dit voormalig industrieterrein is een verrassende plek in Amersfoort. De authentieke sfeer van De Nieuwe Stad proef je nog steeds op plekken zoals de voormalige Prodentfabriek.Wij ontvangen je hier met open armen.

Je bent als loper op zaterdag 15 juni vanaf 21:30 uur van harte welkom op de startlocatie Spoorwegmuseum, Maliebaanstation 16 in Utrecht.

Vergeet je e-ticket niet mee te nemen, daarmee ontvang je in het Spoorwegmuseum je startkaart! Lees ook de praktische informatie goed door waar je je op moet voorbereiden en wat je op de rustpunten zoal kunt verwachten. We wensen je ontzettend veel plezier!

Heb je nog vragen? Mail ons dan op info@nachtvandevluchteling.nl of bel tijdens kantooruren naar 070-346 89 46

TIJDSTIP OMSCHRIJVING DOOR
21:30 uur Deuren spoorwegmuseum open, afhalen van je startkaart  
23:20 uur Welkom aan alle lopers Hadassah de Boer
23:25 uur Interview met Art Rooijakkers Hadassah de Boer
23:30 uur Warming-up Robert Lathouwers
23:40 uur Muzikaal optreden Kris Berry
23:50 uur Laatste praktische informatie Hadassah de Boer
23:57 uur Motivational speech Wethouder Maarten van Ooijen
00:00 uur Aftellen, startschot en vertrek  Van Ooijen en Rooijakkers

Een paar dagen voordat je de Nacht van de Vluchteling gaat lopen vind je hier alle praktische informatie om goed voorbereid aan de start te verschijnen!

Je komt alles te weten over wat er te koop is op de rustpunten, over de route en de veiligheid, de bereikbaarheid, de crew, EHBO'ers en vrijwilligers, de weersverwachting enzovoorts! Die informatie sturen we je ook per e-mail toe.

Let op! De bereikbaarheid van De Nieuwe Stad is minder goed dan gebruikelijk tijdens de Marathon. Vrijwilligers en familie/vrienden van de lopers zullen rekening moeten houden met een langere reistijd.  

Choose one of the examples below and donate immediately

Made with by Kentaa
Share