40 km Utrecht > Amersfoort

Still to go

The Night of the Refugee takes places on the night of Saturday 15 and Sunday 16 June. The starting shot will sound exactly at midnight in the Railway Museum. The route is still subject to change, but will likely run via the estates of Amelisweer and Rhijnauwen towards the extensive forests of the Utrechtse Heuvelrug National Park. Via Zeist and the Leusderheide, you'll then continue to the center of Amersfoort, where you'll complete the walk the following morning.

We hebben weer de mooiste locaties kunnen vastleggen voor het weekend van 15 op 16 juni, waarin we met elkaar in het holst van de nacht de Nacht van de Vluchteling gaan lopen.

Start:
Jouw Nacht begint bij Het Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum ligt op loopafstand van de binnenstad. Samen met het historische Maliebaanstation en de grote museumhal vormen ze het imposante decor en de startlocatie van deze Utrechtse editie van de Nacht van de Vluchteling.

Rustpunt 1
Dorpshuis Odijk (op 10 km)

Het Dorpshuis is van en voor de Odijkers maar deze nacht gaan de deuren wagenwijd open voor de deelnemers van de Nacht van de Vluchteling. Een heerlijk rustpunt op jouw route. Geniet van een kopje koffie of thee, en maak je klaar voor de volgende etappe.

Rustpunt 2
Beauforthuis (op 21,1 km)

Aan de rand van de bossen bij Austerlitz ligt dit prachtige historische kerkje. Het stamt uit 1861 en is vandaag de dag in gebruik als klein muziektheater. Geniet van de rust, de mooie locatie en de bomen om je heen en neem even de tijd om weer helemaal op te laden. 

Rustpunt 3
Kontakt der Kontinenten (op 29,7 km)

Welkom in een werelds gebouw! Centraal op de Utrechtse Heuvelrug ligt dit historische hotel. Onmiddellijk valt je de kloosterlijke en ongedwongen sfeer op. Plof neer in de zitzakken op het terras, duik in een van de hangmatten en proef de wereldse gastvrijheid.

Rustpunt 4
AZC Amersfoort (op 35,2 km)

Het hoofdgebouw van dit rustpunt is gebouwd als rooms-katholiek retraitehuis en doet nu dienst als asielzoekerscentrum. Er verblijven een paar honderd mensen in dit rijksmonument. Een bijzonder rustpunt voor jouw laatste kilometers, en misschien wel voor een gesprek.

Finish:
Een spetterende finish in De Nieuwe Stad

Net buiten het centrum bevindt zich De Nieuwe Stad. Dit voormalig industrieterrein is een verrassende plek in Amersfoort. De authentieke sfeer van De Nieuwe Stad proef je nog steeds op plekken zoals de voormalige Prodentfabriek.Wij ontvangen je hier met open armen.

Je bent als loper op zaterdag 15 juni vanaf 22.00 uur van harte welkom op de startlocatie in Utrecht. We maken het feestelijke startprogramma eind mei bekend. Enkele dagen voor de start sturen we je een e-mail met je startkaart en een e-mail met alle noodzakelijke praktische informatie waar je je op moet voorbereiden en wat je op de rustpunten zoal kunt verwachten.

Een week voordat je de Nacht van de Vluchteling gaat lopen vind je hier alle praktische informatie om goed voorbereid aan de start te verschijnen!

Je komt alles te weten over wat er te koop is op de rustpunten, over de route en de veiligheid, de bereikbaarheid, de crew, EHBO'ers en vrijwilligers, de weersverwachting enzovoorts! Die informatie sturen we je ook per e-mail toe. In diezelfde week mailen we je ook jouw digitale startbewijs.

Heb je nog vragen of leuke suggesties die ons helpen om de route onvergetelijk te maken? Heb je tips voor muziek of beleving op de route? Mail ons dan op info@nachtvandevluchteling.nl of bel tijdens kantooruren naar 070-346 89 46.