40 km Westerbork > Groningen

Nog te gaan

De Nacht van de Vluchteling vindt plaats in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 juni. Een eenmalige extra editie die van start gaat vanaf Kamp Westerbork, een plek van historische betekenis. De route is nog onder voorbehoud maar gaat via het Asserbos naar Assen en vervolgt de route via Vries en het Paterswoldemeer waar we de provinciegrens Drenthe – Groningen passeren richting Haren. We finishen de volgende ochtend in het mooie stadscentrum van Groningen.

Ben je nieuwsgierig waar jouw editie precies start en finisht? Ben je benieuwd naar de vier rustpunten onderweg? We zitten middenin het vastleggen van de locaties. Ook zijn we druk bezig met het uitstippelen van een mooie route, die je straks zelf kunt bekijken in Google Maps. In de komende maanden maken we dat aan je bekend, te beginnen met de rustpunten, dat hoor je in maart van ons. Hoe de route tussen Kamp Westerbork en de stad Groningen precies gaat lopen, maken we in de maand mei bekend. 

Over de bereikbaarheid van Kamp Westerbork, kijk onder het tabje praktische info. 

Heb je nog vragen of leuke suggesties? Mail ons dan op info@nachtvandevluchteling.nl of bel tijdens kantooruren naar 070-346 89 46.

Je bent als loper op zaterdag 15 juni vanaf 22.00 uur van harte welkom op de startlocatie van Kamp Westerbork. We maken het startprogramma eind mei 2019 bekend. Enkele dagen voor de start sturen we je een e-mail met je startkaart en een e-mail met alle noodzakelijke praktische informatie waar je je op moet voorbereiden en wat je op de rustpunten zoal kunt verwachten.

Een week voordat je de Nacht van de Vluchteling gaat lopen, vind je hier alle praktische informatie om goed voorbereid aan de start te verschijnen!

Je komt alles te weten over wat er te koop is op de rustpunten, over de route en de veiligheid, de bereikbaarheid, de crew, EHBO'ers en vrijwilligers, de weersverwachting enzovoorts! Die informatie sturen we je ook per e-mail toe. In diezelfde week mailen we je ook jouw digitale startbewijs.

Bereikbaarheid Kamp Westerbork
Kamp Westerbork is met het ov lastig bereikbaar. Vanaf NS-station Groningen en Assen vertrekken in de avond van 15 juni speciale Nacht van de Vluchteling-pendelbussen naar Hooghalen (Kamp Westerbork). Meer informatie hierover lees je hier eind januari 2019.