40 km Westerbork - Groningen

Normal 2f36d79914b8cb1fcf4ba4bf3a24df487743cbf7
Standing € 4.913,-
Collected

40 km Westerbork - Groningen

The Night of the Refugee takes places on the night of Saturday 15 and Sunday 16 June. This year's one-off special edition starts from Camp Westerbork, a place of historical significance. The route is still subject to change, but will likely run from the Asserbos to Assen and continue via Vries and the Paterswoldermeer, where we'll cross the Drenthe - Grongingen provincial border towards Haren. The next morning, we'll finish in the beautiful city center of Groningen.

We hebben alle locaties kunnen vastleggen voor het weekend van 15 op 16 juni, waarin we in het holst van de nacht met elkaar de Nacht van de Vluchteling gaan lopen.

Start:
Jouw Nacht begint bij Herinneringscentrum Kamp Westerbork


Voor deze tiende editie van de Nacht van de Vluchteling werken Stichting Vluchteling en Herinneringscentrum Kamp Westerbork samen. Kamp Westerbork is in 1939 gebouwd als vluchtelingenkamp midden op de Drentse heide en dit jaar onze startlocatie van historische waarde. Info over de bereikbaarheid vind je onder het tabje praktische info.

Rustpunt 1 (op 11 km)
Drents Museum

Het prachtige Drents Museum is ons eerste rustpunt in het centrum van Assen. Eigenlijk al een bezienswaardigheid op zich. Een inspirerende en sfeervolle omgeving om in alle rust bij te komen bij een kopje koffie of thee. En op te laden voor de volgende etappe.

Rustpunt 2 (op 21 km)
Wapen van Vries

Vries is een klein dorp in de bosrijke omgeving tussen de steden Assen en Groningen. In het noorden van Vries ligt het Wapen van Vries, een traditioneel hotel-restaurant. Je bent precies op de helft, dus een welkome plek om even tot rust te komen.

Rustpunt 3 (op 28 km)
Groningen Airport Eelde

Op het terrein van de luchthaven is restaurant Bites & Flights jouw volgende rustpunt. Met prachtig uitzicht op de landingsbaan. Een uitgelezen plek om je klaar te maken op een vliegende start voor jouw volgende kilometers.

Rustpunt 4 (op 36 km)

Beachclub Kaap Hoorn

Een beachy sfeer, dat vind je bij Beachclub Kaap Hoorn aan het Hoornsemeer. Een heerlijke plek om je klaar te maken voor de allerlaatste etappe, want je moet nog 4 kilometer. Even met de voeten in het zand, of zelfs pootjebaden.

Finish (op 40 km):
Ontspannen nagenieten in De Puddingfabriek

Ooit rolde in deze voormalige fabriekshal instant pudding van de lopende band. Inmiddels is de fabriek omgetoverd tot evenementenlocatie en is het jouw finishplek! Op loopafstand van het centrum van Groningen en vlak achter het centraal station.

Je bent als loper op zaterdag 15 juni vanaf 22.00 uur van harte welkom op de startlocatie van Kamp Westerbork. We maken het startprogramma eind mei bekend. Het startprogramma zal een ingetogen karakter krijgen. 

Enkele dagen voor de start sturen we je een e-mail met je startkaart en een e-mail met alle noodzakelijke praktische informatie waar je je op moet voorbereiden en wat je op de rustpunten zoal kunt verwachten.

Een week voordat je de Nacht van de Vluchteling gaat lopen, vind je hier alle praktische informatie om goed voorbereid aan de start te verschijnen.

Je komt alles te weten over wat er te koop is op de rustpunten, over de route en de veiligheid, de bereikbaarheid, de crew, EHBO'ers en vrijwilligers, de weersverwachting enzovoorts! Die informatie sturen we je ook per e-mail toe. In diezelfde week mailen we je ook jouw digitale startbewijs.

Bereikbaarheid Kamp Westerbork
Vanaf NS-station Groningen en Assen vertrekken in de avond van 15 juni speciale Nacht van de Vluchteling-pendelbussen naar Hooghalen (Kamp Westerbork). Meer informatie hierover lees je hier eind januari 2019.

Heb je nog vragen of suggesties? Mail ons dan op info@nachtvandevluchteling.nl of bel tijdens kantooruren naar 070-346 89 46.

Choose one of the examples below and donate immediately

Made with by Kentaa
Share