40 KM Den Haag

Normal 4cc002c2a8170da8285a85e0ae2569f675eee282
Standing € 53.329,-
Collected

40 KM Den Haag

 

In the night of Saturday 11 to Sunday 12 September, we will start at 00:00 from the start location de Grote Kerk for the 40-kilometre route in The Hague and surroundings. The finish stays the same: de Grote Markt (a few meters distance from de Grote Kerk).

En route there are four rest locations where participants are welcomed by First Aid staff and our volunteers for a cup of coffee or tea.

We will announce the locations and the route in the coming months.

De route wordt hieronder weergeven op twee verschillende manieren:

In de komende weken delen we meer informatie over de rustlocaties.
Tijdens de Nacht van de Vluchteling kun je de route op de volgende manieren navigeren:

  • Via een uitgeschreven route (volgt nog)
  • Via een eigen navigatie systeem (een GPX of KML bestand is via de Afstandmeten.nl link te exporteren)
  • Via de NVDV-app (volgt nog)
  • De route wordt voorzien van 500 pijlen (borden) en markeringen op de grond

De route is met veel liefde gemaakt door onze routemaker Gijs den Ouden en hij vertelt je er graag meer over!

In Den Haag start de route bij de Grote Kerk. Dat is op 10 minuten wandelen vanaf het Centraal Station. De eeuwenoude geschiedenis van ’s Gravenhage voel je als we al vlot na de start langs de Hofvijver en over het Lange Voorhout wandelen. We passeren het Provinciehuis en gaan na iets meer dan twee kilometer stad het groen in van het Haagsche Bosch. Als we bij de drukke Leidestraatweg komen is er een tunneltje waardoor we veilig naar overkant komen. Fietspaden en rustige weggetjes brengen ons in Meijendel en de Vlakte van Waaldorp.

In dit prachtige natuurgebied werden in de tweede wereldoorlog door de Nazi’s veel verzetsstrijders vermoord. Dit natuurgebied is ’s nachts niet toegankelijk, maar voor de wandelaars van de Nacht van de Vluchteling is er een uitzondering gemaakt. Een bijzonder stukje route daardoor. Als we naar het oosten afbuigen komen we in het uitgestrekte groen tussen Den Haag, Wassenaar en Voorschoten. Hier in de Horsten staat ook Vila Eikenhorst, met als bewoners de familie van Oranje. Iedereen die wel eens over de A4 rijdt tussen Den Haag en Amsterdam kent de vogelplas Starrevaart en de polder van Stompwijk. Maar nu kruisen we de A4 en zien we echt hoe mooi het hier is en hoe uitgestrekt de polder met het uitzicht in alle richtingen.

Nabij Zoetermeer zien we het bijzondere gebouw van Snowworld waar men zomer en winter kan skiën. Wij wandelen verder langs het Ado stadion en komen op bekend terrein. Na bijna 33 kilometer komen we namelijk op de route die we ook in 2019 en daarvoor volgde (vanuit Rotterdam) naar de finish in Den Haag. Met eerst nog een rustpost bij Hofwijk Huygens en een wandeling door het leuke oude centrum van Voorburg gaan we dus richting Den Haag centrum. Via het Haagsche Bosch, langs het Centraal station en over het Binnenhof komen we langs de plaats waar we zijn gestart. De finish ligt ietsje verder; op de Grote Markt.

Rustpunt 1: Haagsch Schuttersgilde Sint Sebastiaen

De huidige vereniging is een voortzetting van het schuttersgilde dat eeuwen geleden een bijdrage leverde aan de verdediging van 's-Gravenhage. Het clubhuis is in 2021 verbouwd en helemaal klaar om de deelnemers van de Nacht te ontvangen.

Rustpunt 2: Boerderij Akkerlust

Boerderij Akkerlust ligt aan de rand van 'Het Groene Hart', een van de mooiste gebieden van Nederland. Er gebeurt hier van alles: er zijn hotelkamers, er worden kinderfeestjes georganiseerd, schoolklassen bezoeken de stallen en er zijn ook nog tal van dieren zoals koeien, geiten en varkens te vinden.

Rustpunt 3: Scouting Impeesa

Impeesa Zoetermeer is opgericht in 1962 en heeft een rijke geschiedenis. Sinds 2005 is er een nieuw groepshuis gebouwd en zoals elke nieuwbouw heeft ook deze de nodige inzet van de groep gevergd, maar het resultaat is een duidelijke beloning!

Rustpunt 4: Hofwijck Huygens

De buitenplaats Hofwijck is het geesteskind van Constantijn Huygens (1596-1687): dichter, musicus, kunstkenner en secretaris van de prinsen van Oranje. Op deze prachtige plek kon Constantijn ontsnappen aan zijn drukke leven aan het Haagse Hof.

Made with by Kentaa
Share