40 km Nijmegen - Arnhem

Normal 662f0284c534767e06403b37ca715353dbc84c53
Standing € 65.600,-
Collected

40 km Nijmegen - Arnhem

The Night of the Refugee takes places on the night of Saturday 15 and Sunday 16 June. The starting shot will sound exactly at midnight. The route starts in the center of Nijmegen and runs via the Waal Crossing and Valburg and Elst towards Arnhem-South. You'll then cross the John Frost Bridge and pass the Open Air Museum towards the most famous park of Arnhem, Park Sonsbeek. The route will end in the monumental white Sonsbeek Villa.

Ook dit jaar hebben we weer de mooiste locaties kunnen vastleggen voor het weekend van 15 op 16 juni, waarin we met elkaar in het holst van de nacht de Nacht van de Vluchteling gaan lopen.

Start:
Jouw Nacht start bij Concertgebouw de Vereeniging

Al meer dan honderd jaar is dit het culturele centrum en een icoon van Nijmegen. Een sfeervol gebouw, dat onlangs is gerenoveerd. Het geheel in Jugendstil gebouwde rijksmonument ligt op nog geen tien minuten loopafstand van het NS-station en het centrum. Kortom, de ideale startlocatie!

Rustpunt 1 (op 13km)
Watergoed

Een prachtige evenementenlocatie tussen Arnhem en Nijmegen, gelegen aan een mooi strandpark in Valburg en met een weids uitzicht over de recreatieplas. Een plek die verleidt tot loungen en rusten.

Rustpunt 2 (op 22 km)
Boerderij De Buitenplaats

Deze zorgboerderij in de Arnhemse wijk Schuytgraaf biedt dagbesteding voor mensen met een beperking. Dit jaar is het een rustpunt tijdens jouw Nacht van de Vluchteling. Een mooie en groene plek om even op adem te komen, te genieten van een kopje koffie of thee en te luieren in de prachtige tuinen. 

Rustpunt 3 (op 28 km)
Supportershome Monnikenhuize

Het supportershome is de huiskamer van de supportersvereniging Vitesse in Arnhem en staat voor het derde jaar op rij klaar om jullie te voorzien van een kopje koffie of thee. Normaal de plek waar supporters elkaar ontmoeten, deze nacht is het jullie sportiefste rustpunt op de route.

Rustpunt 4 (op 34 km)
Omroep Gelderland

Een bijzonder laatste rustpunt op deze route: het gebouw van Omroep Gelderland. Dagelijks wordt er vanuit dit gebouw radio en tv uitgezonden en tijdens de Nacht van de Vluchteling kun je hier genieten van een kopje koffie of thee en een gezellig praatje maken. 

Finish:
Nagenieten bij Stadsvilla Sonsbeek

Park Sonsbeek is ongetwijfeld het bekendste park van Arnhem. Er wordt gesport, geluierd, gepicknickt en geslenterd, maar voor ons is het de finishplek. Je finisht in de monumentale witte Stadsvilla Sonsbeek, op slechts vijf minuten lopen van het NS-station. Voor een voldaan gevoel, gezelligheid, schouderklopjes en de nodige rust.

Je bent als loper op zaterdag 15 juni vanaf 22.00 uur van harte welkom op de startlocatie in Nijmegen. We maken het feestelijke startprogramma eind mei bekend. Enkele dagen voor de start sturen we je een e-mail met je startkaart en een e-mail met alle noodzakelijke praktische informatie waar je je op moet voorbereiden en wat je op de rustpunten zoal kunt verwachten.

Een week voordat je de Nacht van de Vluchteling gaat lopen vind je hier alle praktische informatie om goed voorbereid aan de start te verschijnen!

Je komt alles te weten over wat er te koop is op de rustpunten, over de route en de veiligheid, de bereikbaarheid, de crew, EHBO'ers en vrijwilligers, de weersverwachting enzovoorts! Die informatie sturen we je ook per e-mail toe. In diezelfde week mailen we je ook jouw digitale startbewijs.

Heb je nog vragen of leuke suggesties die ons helpen om de route onvergetelijk te maken? Heb je tips voor muziek of beleving op de route? Mail ons dan op info@nachtvandevluchteling.nl of bel tijdens kantooruren naar 070-346 89 46.

Choose one of the examples below and donate immediately

Made with by Kentaa
Share