40 km Nijmegen > Arnhem

Nog te gaan

De Nacht van de Vluchteling vindt plaatst in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 juni. Het startschot klinkt om stipt middernacht. De route begint in het centrum van Nijmegen en gaat via de Oversteek de Waal over, via Valburg en Elst naar Arnhem-Zuid. Vervolgens via de John Frostbrug de Nederrijn over om vervolgens via het Openluchtmuseum te wandelen naar het bekendste park van Arnhem Park Sonsbeek. Om daar te finishen in de monumentale, witte Stadsvilla Sonsbeek.

Ook dit jaar hebben we weer de mooiste locaties kunnen vastleggen voor het weekend van 15 op 16 juni, waarin we met elkaar in het holst van de nacht de Nacht van de Vluchteling gaan lopen.

Start:
Jouw Nacht start bij Concertgebouw de Vereeniging

Al meer dan honderd jaar is dit het culturele centrum en een icoon van Nijmegen. Een sfeervol gebouw, dat onlangs is gerenoveerd. Het geheel in Jugendstil gebouwde rijksmonument ligt op nog geen tien minuten loopafstand van het NS-station en het centrum. Kortom, de ideale startlocatie!

Finish:
Nagenieten bij Stadsvilla Sonsbeek

Park Sonsbeek is ongetwijfeld het bekendste park van Arnhem. Er wordt gesport, geluierd, gepicknickt en geslenterd, maar voor ons is het de finishplek. Je finisht in de monumentale witte Stadsvilla Sonsbeek, op slechts vijf minuten lopen van het NS-station. Voor een voldaan gevoel, gezelligheid, schouderklopjes en de nodige rust.

Rustpunten en route
Momenteel zijn we druk bezig met het uitstippelen van een mooie route, die je straks zelf kunt bekijken in Google Maps. In de komende maanden maken we dat aan je bekend, te beginnen met de rustpunten, dat hoor je in maart van ons. Hoe de route tussen Nijmegen en Arnhem precies gaat lopen, maken we in de maand mei bekend.

Je bent als loper op zaterdag 15 juni vanaf 22.00 uur van harte welkom op de startlocatie in Nijmegen. We maken het feestelijke startprogramma eind mei 2019 bekend. Enkele dagen voor de start sturen we je een e-mail met je startkaart en een e-mail met alle noodzakelijke praktische informatie waar je je op moet voorbereiden en wat je op de rustpunten zoal kunt verwachten.

Een week voordat je de Nacht van de Vluchteling gaat lopen vind je hier alle praktische informatie om goed voorbereid aan de start te verschijnen!

Je komt alles te weten over wat er te koop is op de rustpunten, over de route en de veiligheid, de bereikbaarheid, de crew, EHBO'ers en vrijwilligers, de weersverwachting enzovoorts! Die informatie sturen we je ook per e-mail toe. In diezelfde week mailen we je ook jouw digitale startbewijs.

Heb je nog vragen of leuke suggesties die ons helpen om de route onvergetelijk te maken? Heb je tips voor muziek of beleving op de route? Mail ons dan op info@nachtvandevluchteling.nl of bel tijdens kantooruren naar 070-346 89 46.