HOE VER ZOU JIJ ‘S NACHTS LOPEN UIT ANGST VOOR GEWELD? Rotterdam Den Haag
Nijmegen Arnhem
Amsterdam Amsterdam

Opbrengst NVDV17

  Sponsortips

  Sponsors vinden? Iedereen kan het, denk maar aan de nagellak-actie van Tijn in december vorig jaar.  

  We willen een zo hoog mogelijk bedrag ophalen voor levensreddende hulp aan vluchtelingen. Om je daarbij te helpen, hebben we tips op een rijtje gezet. Voordat je begint, zorg je natuurlijk dat je profielfoto, persoonlijke motivatie en doelstelling zijn ingevuld.

  1. Sponsor jezelf
   Begin bij je inschrijving met een donatie aan jezelf. Het inspireert jouw sponsors om dit goede voorbeeld te volgen.

  2. Social Media
   Gebruik Facebook, Twitter, Instagram of welk kanaal je maar wilt om je deelname aan de Nacht van de Vluchteling bekend te maken. Betrek ze bij je trainingen, vertel hoe je sponsoring verloopt en vraag om een bijdrage. Verwijs altijd naar je persoonlijke pagina. Gebruik de hashtag #NvdV17

  3. Zet je netwerk in
   De allerbelangrijkste reden dat mensen je sponsoren met een gift, is simpelweg omdat je het ze persoonlijk vraagt. Wees niet bang om te vragen, want je vraagt het niet voor jezelf maar voor een belangrijk doel: levensreddende hulp aan vluchtelingen wereldwijd.

   Aan wie kun je een sponsorbedrag vragen? Denk aan familie, vrienden, buren, je collega’s of studiegenoten, je sportclub, kennissen, werkgever, etc.

  4. Stel een sponsorlijst op
   Maak een lijst met daarop mensen en bedrijven die je een sponsorbijdrage gaat vragen. Bedenk met welk verhaal je die persoon benadert: het indringende verhaal van een vluchteling? Het feit dat jij midden in de nacht 40 kilometer gaat lopen? Hoe persoonlijker je vraag, hoe beter.

  5. Organiseer een actie
   Verzin een originele actie en laat je omgeving op je bieden. Je kunt taart bakken, auto’s wassen of iets waar je goed in bent veilen. Kijk wat onder je vrienden en familie leeft en speel daar handig op in. Zet zelf een evenement op touw. Bijvoorbeeld een benefietconcert, een kookcursus of een buurtbarbecue.

  6. Benader ondernemers bij jou in de buurt
   De bakker of supermarkt om de hoek of je stamkroeg: allemaal ondernemers die te interesseren zijn voor jouw enorme prestatie. Zorg dat je een goed verhaal hebt en benader ze persoonlijk. Bedenk ook een tegenprestatie: vermelding op je persoonlijke pagina of hun logo op je wandelshirt.

  7. Betrek je sponsors
   Blijf in contact met je sponsors. Laat regelmatig iets van je horen, bijvoorbeeld of je op schema ligt met je wandeltraining en hoeveel geld je al bij elkaar gehaald hebt. En bedank ze allemaal persoonlijk na afloop. 

  8. Samen sterk
   Loop je in een team? Organiseer dan sponsoracties met je wandelmaatjes en laat zien dat jullie als team voor hetzelfde doel gaan! Dat is niet alleen effectief maar ook leuk. 

  9. Maak je vraag concreet
   Vraag je omgeving om een concrete bijdrage. Voor 15 euro zorg je dat een gevlucht gezin een dak boven het hoofd heeft. Zie onze geefvoorbeelden ter inspiratie.

  10. Benader lokale media
   Heb je ook gedacht aan de regionale of lokale krant? Of radio of televisiestation? Zij zijn altijd op zoek naar lokaal nieuws: benader ze met je bijzondere verhaal of inzamelactie, Een interview is al snel gemaakt en kan je enorm helpen bij het werven van sponsors.

  11. Verdubbel je bedrag
   Vraag mensen in jouw netwerk om je opgehaalde bedrag aan het einde van de rit te verdubbelen! Loop je samen in een team met bijvoorbeeld collega’s? Vraag je baas om jullie sponsorbedrag te verdubbelen. 

  12. Download het promotiemateriaal
   Je kunt ons promotiemateriaal downloaden, om te verspreiden, zoals het logo en de banner van de Nacht van de Vluchteling.

  • Deel op