Lux Mundi Lexmond

Stap voor stap naar een veilige plek

Still to go

from € 5.000 (62%)

Het Lux Mundi team wordt gevormd door een aantal gemeenteleden van de protestantse gemeente te Lexmond. We doen mee aan de nachtelijke wandeltocht omdat we het belangrijk vinden dat er voor iedereen op deze wereld een veilige plek is. Er zijn wereldwijd nog nooit zo veel mensen tegelijk op de vlucht geweest. Een recordaantal van 68,5 miljoen mensen is op de vlucht voor oorlog en conflict. Zij hebben dringend hulp nodig. Zoals schoon drinkwater, onderdak, voedsel en medische zorg.

We wandelen voor grenzeloze gastvrijheid, omdat ieder mens er mag zijn en omdat we het belangrijk vinden dat mensen die op de vlucht zijn, voor oorlog, natuurgeweld en levensbedreigende situaties een gastvrij en veilig onderkomen hebben.

 

You can create your own personalized poster to draw attention to this fundraising page. After printing the poster you can hang it in a shop, a café window or a community bulletin board. Ask your family, friends, co-workers and neighbors to help and also put up a poster in their home, school or work place. Most people are willing to help but be sure to ask permission first.

View all

Heel Lexmond bakt (en wandelt): Moederdag

14-04-2019 | 11:55 De ZWO commissie van Lux Mundi organiseert een sponsor actie voor het goede doel. Alle “bak-talenten” worden ingezet  om op weg naar Moederdag “koek en lekkernij” te maken. Verkoop vindt plaats voor en na de kerkdienst in Lux Mundi op Moederdag (12 mei 2019). Opbrengst wordt gebruikt om het wandelteam van Lux Mundi en daarmee het werk van stichting Vluchteling te sponsoren. De twaalfde mei staat in Lexmond sowieso in het teken van de Nacht van de Vluchteling. Tijdens de kerkdienst (aanvang 09.30 uur) in Lux Mundi wordt er gecollecteerd voor het werk van stichting Vluchteling. In de middag zal het wandelteam van Lux Mundi de eerste gezamenlijke wandeltocht maken in de voorbereiding op de nachtelijke tocht in het weekend van 15 en 16 juni.
Read more