Samen lopen voor vluchtelingen wereldwijd

Normal 3f425660d46400f8089fc8e35d62ee133e878c59
Standing € 2.055,-
Collected € 3.000 (68%)

Remonstranten Lopen!

Samen lopen voor vluchtelingen wereldwijd

(40 km Tilburg - Eindhoven)

Veel mensen leven onder erbarmelijke omstandigheden in vluchtelingenkampen wereldwijd. Hoe klein ook, graag willen wij voor hen in beweging komen. 

Als Remonstranten staan wij voor een vrij en verdraagzaam christendom. In 1619 moesten wij zelf vluchten naar Antwerpen. Daar werd de Remonstrantse Broederschap opgericht. Vrijheid was en is niet vanzelfsprekend. 

Daarom lopen wij juist nu in vrijheid, om solidair te zijn met hen die op de vlucht zijn en op deze wijze geld op te halen. 

Wij lopen met elkaar een symbolische vluchtroute van Hoorn naar Antwerpen. We volgen de Remonstrantse predikant Dominicus Sapma (1586-1635) naar een aantal plaatsen waar hij terecht moest staan en een tijdelijk onderkomen vond.

De symbolische route is 323 km, en loopt als volgt: 

Hoorn 

Dordrecht

Den Haag

Waalwijk

Antwerpen

 

Of u nu 10,20 of 40 km loopt, u bent van harte welkom om mee te doen en in uw eigen omgeving in de benen te gaan. We streven ernaar om met elkaar in Antwerpen aan te komen, en 323 km te lopen. 

'Remonstranten lopen' is een initiatief van Geloof en Samenleving,  de landelijke beweging voor diaconale activiteiten van de Remonstranten. De focus ligt op vluchtelingen, vrede en klimaat. 

You can create your own personalized poster to draw attention to this fundraising page. After printing the poster you can hang it in a shop, a café window or a community bulletin board. Ask your family, friends, co-workers and neighbors to help and also put up a poster in their home, school or work place. Most people are willing to help but be sure to ask permission first.

Made with by Kentaa
Share