Normal f321cc7bbb239ee8842c5cd20d10e50b6344f051

Wereldvluchtelingendag en kilometers maken: doe je mee?

18-05-2020 | 22:42

 

Nacht van de Vluchteling

Zoals je weet gaat de nacht van de vluchteling niet door. Dat is best jammer: niet alleen omdat het bijzonder is om aan deze nachtelijke uitdaging deel te nemen, maar ook, omdat we als Lux Mundi wandelteam al aardig wat sponsorgeld hadden opgehaald.

Je zult inmiddels van de organisatie van de Nacht van de Vluchteling begrepen hebben, dat de wandeling nu op een andere manier wordt vormgegeven. Het is de bedoeling om op weg naar Wereldvluchtelingendag op 20 juni zoveel mogelijk kilometers te maken. Individueel- en/of in groepsverband. Ter ondersteuning van dit concept is een app gemaakt, die je inmiddels kunt downloaden. De app is eigenlijk een soort stappenteller, waarbij je kilometers kunt maken en vastleggen voor het goede doel.

Het leek ons mooi om als team mee te doen aan dit initiatief. Niet in de minste plaats omdat de vluchtelingenproblematiek in deze Corona crisis schrijnender is dan ooit. Er is geld nodig: veel geld voor acute noodhulp. De nacht van de vluchteling gaat dan misschien niet door: mensen op de vlucht kunnen hun tocht niet opschorten.

Kortom: de vraag is of je mee doet. Bedoeling is om zoveel mogelijk kilometers te maken en ook nu je wandeling (die je via de stappenteller in de app vandaag al kunt beginnen) te laten sponsoren.

Het voordeel van de nieuwe benadering is dat iedereen mee kan doen: jong en oud. Op weg naar 20 juni probeer je zoveel mogelijk kilometers te maken. Als je deze week begint heb je nog dik een maand tot aan Wereldvluchtelingendag om je stappen en kilometers te gaan maken

Het leek ons mooi om als team ook een aantal gezamenlijke wandelmomenten te organiseren. Wandelen op 1,5 meter moet kunnen en het lijkt ons mooi om als groep ook momenten te hebben waarop we gezamenlijk optrekken. Op zondag 24 mei willen we iets van 15 kilometer wandelen op 7 juni iets meer dan 20 kilometer. Doe je mee? Laat het even weten! Bel, app of mail ons even. 

En tussendoor? Zoveel mogelijk kilometers registreren en daar sponsors voor zien te vinden. Elke meter telt mee! Als we met twintig mensen uit Lexmond en Boeicop 40 kilometer per week lopen en dat 5 weken doen, loop je 4000 kilometer voor het goede doel! Maar dat kan natuurlijk ook veel meer zijn. En misschien heb je zelf ook wel een idee om meer sponsorgeld te vergaren. 

Inmiddels hebben we als team al meer dan 1300 euro opgehaald voor het goede doel. In Lux Mundi werd onlangs voor ons team gecollecteerd en is meer dan 700 euro opgehaald, dus dat bedrag komt er nog eens bovenop.

Doe je mee? Stap voor stap naar grenzeloze vrijheid!


Rianne en Erwin

Made with by Kentaa
Share