De aardbeving in Syrie & Turkije

14-02-2023 | 17:00

De zware aardbeving die vorige week heeft plaatsgevonden in Syrië en Turkije zal je niet ontgaan zijn. Heftig nieuws, waarover we de deelnemers aan de Nacht van de Vluchteling ook willen berichten. 


De situatie in Syrie en Turkije

De schade door de aardbeving en de heftige naschokken is enorm. Inmiddels zijn wel 35.000 mensen om het leven gekomen – een dodental dat elke dag oploopt. Gebouwen, scholen, ziekenhuizen en infrastructuur liggen in puin. Veel mensen zitten onbeschermd in de vrieskou. De totale impact van de ramp is nog niet te overzien. De aardbeving heeft het leven van tienduizenden mensen volledig verwoest.

Het is moeilijk om toegang te verkrijgen tot het zwaar getroffen noordwestelijke deel van Syrië, waar hulp keihard nodig is. Het is ramp op ramp in dit gebied. Veel van de getroffen mensen hebben al talloze keren moeten vluchten voor de oorlog die er al bijna 12 jaar aanhoudt. 


Onze noodhulp in Syrie 

Stichting Vluchteling werkt met verschillende lokale partners die al jarenlang in het gebied werken om de meest kwetsbare mensen te beschermen tegen gewapende conflicten. Omdat zij al in Noordwest-Syrië waren, konden we direct na de aardbeving samen in actie komen:

  • Met noodteams konden we gelijk aan de slag om puin te ruimen;  
  • We zijn begonnen met het uitdelen van contant geld aan gezinnen, waarmee zij eten en drinken kunnen kopen;  
  • We geven financiële steun om verwoeste huizen op te knappen.  

We lopen de Nacht van de Vluchteling om geld op te halen voor acute noodhulp bij plotse crises zoals deze, maar ook voor noodhulp in gebieden waar langdurige, soms vergeten conflicten plaatsvinden. Mede door de opbrengsten van de Nacht kunnen wij snel in actie komen voor mensen in nood. 

Samen maken we het verschil!

 

Made with by Kentaa
Delen