HOE VER ZOU JIJ ‘S NACHTS LOPEN UIT ANGST VOOR GEWELD? Rotterdam Den Haag
Nijmegen Arnhem
Amsterdam Amsterdam

Opbrengst NVDV17

  VEELGESTELDE VRAGEN

  DEELNEMERS

  WANNEER IS DE NACHT VAN DE VLUCHTELING?
  De achtste editie van de Nacht van de Vluchteling vindt plaats in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 juni 2017. In deze nacht lopen de deelnemers 40 kilometer van Rotterdam naar Den Haag, van Amsterdam naar Amsterdam en van Nijmegen naar Arnhem. In Amsterdam is er ook een avondloop van 20 kilometer en 10 kilometer.

  WAT KOST HET OM MEE TE LOPEN?
  Inschrijven en meelopen is gratis. Je doet natuurlijk wel mee aan een sponsorloop, waarbij je een zo hoog mogelijk bedrag inzamelt voor noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd. Begin daarom je inschrijving met een donatie aan jezelf. Daarmee inspireer je ook andere lopers en potentiële sponsors!

  HOE KOM IK ZONDAGOCHTEND WEER TERUG IN AMSTERDAM, ROTTERDAM OF NIJMEGEN?
  Staat je auto of fiets nog bij de startlocatie? Geen probleem. Het eindpunt van de drie verschillende wandeltochten is vlakbij een NS station. Van daaruit kan je op zondagochtend de trein terug nemen naar Amsterdam, Rotterdam of Nijmegen. Je kunt op 17 juni natuurlijk ook je auto of fiets alvast bij de finishlocatie parkeren / stallen.

  WELKE ROUTE WORDT ER GELOPEN?
  Je kunt de exact te lopen route via Google Maps bekijken op de website. Kijk in de navigatie onder routes en zoek onder jouw editie onder Route & Rustpunten

  WIE LOPEN ER MEE MET DE NACHT VAN DE VLUCHTELING? 
  Iedereen die zich betrokken voelt bij het onderwerp kan zich aanmelden als deelnemer van de sponsorloop. We hanteren een minimumleeftijd: 18 jaar. Lees meer. De organisatie behoudt het recht om deelname van lopers en teams te ontzeggen bij racistische, seksistische, xenofobe of anderszins discriminerende en/of beledigende uitingen. 

  MOET IK ETEN EN DRINKEN MEENEMEN VOOR ONDERWEG?
  Elke deelnemer is zelf verantwoordelijk voor zijn of haar eigen eten en drinken onderweg. Neem dus voldoende water (of energiedrank), fruit en ander eten mee. Op alle rustpunten schenken we je een gratis kopje koffie en thee. Bij de finish in Amsterdam, Den Haag of Arnhem is er een eenvoudig ontbijt. Vlak voor aanvang van de loop informeren we je hier verder over.

  MOGEN VRIENDEN EN FAMILIE MIJ KOMEN AANMOEDIGEN?
  Jazeker, graag zelfs! Dat maakt de Nacht van de Vluchteling extra sfeervol en het helpt de deelnemers de nacht door. Het staat iedereen vrij om langs de route te staan om deelnemers aan te moedigen. Bij het eindpunt in Den Haag, Amsterdam of Arnhem nodigen we familie, vrienden en sponsors uit bij de finish. Nodig ze dus uit om je feestelijk en warm te onthalen!

  WAT HOUDT HET NACHTPROGRAMMA IN?
  Voor onze helden van de nacht, is er bij de start in Amsterdam, Rotterdam en Nijmegen en bij de finish in Amsterdam, Den Haag en Arnhem een feestelijk programma! Ook tijdens de route en op de rustpunten zijn er optredens en verrassingen om je door de nacht heen te slepen, laat je verrassen!

  IK BEN OP ZOEK NAAR POSTERS OF ANDER PROMOTIEMATERIAAL, WAAR VIND IK DIE?
  Het promotiemateriaal kun je downloaden vanaf de website en zelf printen. Alle posters, flyers, logo’s en downloads vind je hier. Zo kun je zelf een poster printen, of het logo gebruiken of printen om meer potentiële sponsors enthousiast te maken.

  MAG IK DE AFSTAND OOK RENNEN OF HARDLOPEN?

  Nee, de route van de Nacht van de Vluchteling leg je wandelend af. Ook meelopen in estafettevorm staan wij helaas niet toe. 

  KAN IK MIJN INSCHRIJVING ANNULEREN?

  Er kan onverhoopt iets misgaan waardoor je moet afzeggen. Je kunt je inschrijving dan annuleren door een e-mail te sturen naar de organisatie van de Nacht van de Vluchteling: info@nachtvandevluchteling.nl  Het is helaas niet mogelijk om sponsorgeld retour te ontvangen.

  TEAMS

  HOE GROOT MAG EEN TEAM MAXIMAAL ZIJN?
  Onbeperkt. Je mag met zoveel mensen meelopen als je wilt. Je kunt teamleden toevoegen zolang de inschrijving open is. Van elk individueel teamlid verwacht we natuurlijk wel dat ze actief meedoen aan de fondsenwerving. Gemiddeld wordt er per deelnemer ongeveer 400 euro opgehaald.

  IK HEB ME INGESCHREVEN ALS INDIVIDUELE DEELNEMER MAAR WIL NU TOCH MEEDOEN MET EEN TEAM, KAN DAT?
  Ja, dat kan zeker! Als je inlogt op je persoonlijke pagina, dan staat bovenaan ‘team’. Je kan je zo aanmelden bij een bestaand team of zelf een team oprichten.

  SPONSOREN

  KAN IK DONEREN VANUIT HET BUITENLAND?
  Doneren vanuit het buitenland wordt steeds makkelijker. Via onze donatiemodule kun je ook vanuit het buitenland gemakkelijk en snel bijdragen aan je deelname voor de Nacht van de Vluchteling. Mits je beschikt over een IBAN-nummer zijn donaties vanuit het buitenland nu dus mogelijk! Sinds dit jaar kun je ook met creditcard betalen.

  JustGiving
  Woont jouw sponsor buiten Europa en wil je toch  een eenmalige donatie ontvangen? Dan kun je het beste gebruik maken van onze JustGiving pagina. Via deze pagina is het ook mogelijk om te doneren met creditcard. Laat bij de toelichting je (team)naam zetten plus het kenmerk 'NvdV17'

  IK HEB GELD GESPONSORD AAN EEN DEELNEMER MAAR HET STAAT NIET OP DE PROFIELPAGINA, WAT MOET IK DOEN?
  Stuur een mail naar info@nachtvandevluchteling.nl met daarin de naam van de persoon die je wilt sponsoren en jouw eigen voor- en achternaam, dan lossen we het zo snel mogelijk voor je op.

  WAT GEBEURT ER MET HET OPGEHAALDE GELD?
  Al het geld dat van 2010 tot en met 2016 is opgehaald, is uitgegeven aan de projecten van Stichting Vluchteling. De opbrengst van 2016 (1 miljoen euro) is volgens plan in hetzelfde jaar 2016 toegewezen en besteed aan actuele noodhulp projecten. Kijk hier wat we in de afgelopen jaren allemaal hebben bereikt!

  TOT WANNEER KAN IK LOPERS EN TEAMS BLIJVEN SPONSOREN?
  De website blijft zeker tot en met 31 augustus 2017 open voor giften!

  BEDRIJVEN

  KAN IK OOK VANUIT MIJN BEDRIJF EEN BIJDRAGE LEVEREN AAN #NvdV17?
  Je kunt je op verschillende manieren als bedrijf inzetten. Door te sponsoren met een gift of met goederen en diensten, kijk hier naar voorbeelden van dingen waar we nog hard naar op zoek zijn. Heb je een ander idee of voorstel? Mail dan via info@nachtvandevluchteling.nl Je kunt natuurlijk ook een team samenstellen en met zo veel mogelijk medewerkers meelopen en geld ophalen! 

  VRIJWILLIGERS

  KAN IK MIJ OOK AANMELDEN ALS VRIJWILLIGER VOOR DE NACHT VAN DE VLUCHTELING?
  Graag zelfs! Kijk hier wat je allemaal kunt doen en stuur een mailtje naar vrijwilliger@nachtvandevluchteling.nl en geef daarin aan op welke route jij graag ondersteuning wilt bieden. Noteer ook je telefoonnummer. En geef aan of je in het bezit bent van een geldig rijbewijs. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

  Zit jouw vraag er niet bij? Neem contact met ons op!
  • Deel op