Nassif & Marjo

Progress €1,318,-
Collected €1,000 (131%)
N

Nassif & Marjo

Nassif & Marjo

( Chosen by team captain: 40 km route )

(Rotterdam (The Hague))

Ons Nachtambassadeur-duo loopt samen 40 km van Rotterdam naar Den Haag. Nassif (22) voor het eerst, Marjo (66) al voor de twaalfde keer.  

Nassif is sinds vier jaar in Nederland. Geboren in Syrië, moest hij in 2020 samen met zijn broertje vluchten: “Het was de langste en moeilijkste tocht van mijn leven, omdat ik nog nooit uit Syrië was weggeweest en mijn familie achter moest laten". Ruim 4,5 maand waren zij op de vlucht, grotendeels te voet. “Vooral de winternachten waren vreselijk koud. We sliepen in het bos in een dunne slaapzak, die constant nat was van de sneeuw.” 

In Nederland werd Marjo zijn “buddy". Samen gaan ze elke woensdag op pad: dan bezoeken ze musea of ontdekken een nieuwe stad. Ook de ouders, broers en zussen van Nassif (inmiddels allemaal veilig in Nederland) hebben Marjo omarmt: “Ik heb er een familie bij gekregen. Zijn ouders noemen mij de Barendrechtse moeder van Nassif.” 

Meelopen met de Nacht is voor Marjo en Nassif een kans om naast andere vluchtelingen te staan en hen te steunen. Help jij Nassif en Marjo op weg? 

Available activities:

  • 10 km route (0/359 Available)
  • 20 km route (0/520 Available)
  • 40 km route (1/781 Available)
  • Join the 40 km route - resting point 2 (6/46 Available)
  • Join the 40 km route - resting point 3 (6/30 Available)
Made with by Kentaa
Share