Een miljoen voor noodhulp!

06-06-2024 | 22:15

Met nog ruim een week te gaan hebben we nu al het ongelofelijke bedrag van 1 miljoen euro op de teller staan! Echt fantastisch! Wij zijn onder de indruk van jullie inzet en de vele sponsor oproepen die jullie doen in je netwerk.  

De afgelopen weken lichtten we al twee andere noodhulpprojecten uit waar we voor lopen. Vandaag vertellen we je meer over hoe we in Afghanistan gezinnen bijstaan met cashhulp.  

Toen we eind vorig jaar hoorden dat er vanuit Pakistan 1,7 miljoen gevluchte Afghanen gedwongen terug naar Afghanistan gestuurd zouden worden, kwamen we gelijk in actie met onze partner PIN, die ter plekke aanwezig is.  

Samen met de lokale gemeenschap moest eerst een selectie worden gemaakt: welke gezinnen hebben het geld het hardst nodig? O.a. alleenstaande moeders of mensen met een handicap komen bovenaan de lijst. Op vertoon van hun identificatie, wordt een contant bedrag van 140 euro uitgeteld: genoeg om een maand mee door te komen.  

Waarom cashhulp? Omdat niet ieder gezin behoefte aan hetzelfde heeft. Cashhulp geeft mensen de vrijheid en autonomie om te kopen wat hun gezin specifiek nodig heeft. Het geld wordt voornamelijk gebruikt voor voedsel, maar ook om naar de dokter te kunnen gaan, of bijvoorbeeld om schoenen of spullen voor het huishouden te kopen. 

Dank voor jouw hulp om o.a. dit project mogelijk te maken! 

 

Made with by Kentaa
Delen