Hoe ver ga jij

uit angst voor oorlog en geweld?

Tussenstand

  NIEUWS

  Waldemar Torenstra reist richting Mosul, Irak

  editie 2017

  05 April 2017

  Waldemar Torenstra reist van 7 t/m 13 april naar het noorden van Irak. Hij bezoekt tijdens zijn reis Syrische vluchtelingen die al jaren onder zware omstandigheden proberen te overleven. Daarnaast reist hij richting de frontlinie van Mosul, waar hij een bezoek brengt aan Iraakse ontheemden. 

  Meer dan 3 miljoenen mensen vinden opvang in Irak en meer dan 11 miljoen mensen in Irak hebben humanitaire hulp nodig. Er is sprake van een ernstig tekort aan drinkwater, voedsel en medicijnen. Het is voor onder andere deze mensen voor wie we met z’n allen de Nacht van de Vluchteling lopen.

  Bekijk de dagelijkse videoboodschappen
  Ben je benieuwd naar de verhalen van de vluchtelingen en hulpverleners die Waldemar ontmoet in de kampen in Irak? Volg vanaf 10 april de reis van Waldemar in korte videodagboeken via twitter en facebook!

  Waldemar Torenstra is sinds jaar en dag nauw betrokken bij het werk van Stichting Vluchteling en maakt deze reis ter voorbereiding op de Nacht van de Vluchteling. Waldemar loopt dit jaar mee in de gloednieuwe editie in Amsterdam. 

  Jij kunt er ook bij zijn, schrijf je in!
  Ga jij deze pittige uitdaging aan? Schrijf je dan vandaag nog in. Als individuele loper, met je eigen team, of door je aan te sluiten bij een bestaand team. En laat je sponsoren!  • Deel op