Hoe ver ga jij

uit angst voor oorlog en geweld?

Opbrengst NVDV18

  NIEUWS

  De eerste 1.000 lopers schrijven zich in

  12 Januari 2018

  Sinds de inschrijvingen op 1 december open gingen, stromen de aanmeldingen binnen. Al meer dan 1.000 deelnemers lopen mee met de Nacht van de Vluchteling. Het gaat dus ontzettend goed! 

  Naast individuele lopers zijn er 208 teams van individuen, bedrijven, scholen en organisaties die samen de uitdaging aangaan. De deelnemers hebben al een fantastisch bedrag van 35 duizend euro opgehaald. De sponsorloop staat dit jaar in het teken van noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd.

  Zo loopt Bafrin Balata voor de tweede keer mee. Zelf vluchtte ze begin jaren 90 met haar ouders van Irak naar Nederland. 'Ik weet precies wat het is te moeten vluchten. Deze nacht kost mij slecht een beetje lopen, maar levert alles bij elkaar zo ongelofelijk veel op." In no-time haalde ze de afgelopen tijd al 500 euro op.

  En lopen vier studievriendinnen mee met team Meet the Other in de nieuwe editie in Utrecht. Ze dagen hun vrienden op hun eigen manier uit: "Twee biertjes minder in de kroeg om ons te sponsoren maakt je avondje stappen echt niet minder leuk." Die aanpak werkt want er staat al bijna 600 euro op hun sponsorteller.

  Bijzondere routes
  In de nacht van 16 op 17 juni klinkt stipt middernacht het startschot tegelijkertijd in Rotterdam, Amsterdam, Nijmegen en Utrecht. De organisatie van de sponsorlopen begint gestaag te vorderen. Zo zijn we enorm druk met het vastleggen van de route en de rustpunten onderweg. We houden je natuurlijk op de hoogte.

  Ga de uitdaging aan

  Loop je ook mee voor cruciale noodhulp aan mannen, vrouwen en kinderen die op de vlucht zijn voor oorlog en geweld? Schrijf je dan vandaag nog in.

  • Deel op