Hoe ver ga jij

uit angst voor oorlog en geweld?

Opbrengst NVDV18

  NIEUWS

  Syrie: al zeven jaar oorlog en nog geen eind in zicht

  15 Maart 2018

  De oorlog in Syrië duurt inmiddels al zeven jaar. Het land is totaal verscheurd en kapotgeschoten. In die inktzwarte jaren heeft de oorlog tenminste 400.000 levens gekost. Binnen Syrië zelf zijn 6,1 miljoen mensen ontheemd geraakt, nog eens 5,6 miljoen mensen zijn het land ontvlucht, van wie verreweg de meesten naar Turkije, Libanon en Jordanië.

  Wie dacht dat de oorlog in Syrië op zijn retour was, heeft het helaas mis. Nog elke dag wordt het land verder in puin gelegd. En inmiddels zijn 13 miljoen mensen in Syrië afhankelijk van humanitaire hulp. En zijn miljoenen Syriërs door het aanhoudende oorlogsgeweld op de vlucht geslagen. Ze zien te overleven met een tekort aan eten, drinken en medische zorg.

  VERHALEN VAN HOOP
  Gelukkig zijn er ook verhalen van hoop.  Hoewel de obstakels groot zijn, krijgen veel mensen hulp. Hulp die bijvoorbeeld vorig jaar bijeen is gelopen door de deelnemers van de Nacht van de Vluchteling. We deelden dankzij hun inspanningen o.a. voedselpakketten uit aan maar liefst 27.000 Syriërs die kort geleden hun huizen moest ontvluchten.
  Met steun van het Ministerie van Buitenlandse Zaken boden we aan bijna 30.000 mensen medische zorg. 

  Stichting Vluchteling biedt hulp aan Syrische vluchtelingen in buurlanden Libanon, Jordanië en Irak. En zet zich in voor ontheemden in Syrië zelf. Wij blijven Syrische vluchtelingen steunen in deze zware tijd met medische hulpverlening, voedselhulp, juridische ondersteuning, bescherming en onderwijs.  'Ik voel niet, ik denk niet, ik werk alleen. Het is zwaar. Ik kan ieder moment gebeld worden, dus ik kan eigenlijk nooit echt rusten. Ik werk dag- en nachtdiensten. Momenteel zijn er dagelijks bombardementen en behandel ik zo’n 50 patiënten per dag.' 
  Syrische arts, werkzaam voor een van de lokale organisaties van onze partner het International Rescue Committee in Oost-Ghouta


  HULP IS KEIHARD NODIG!
  Geweldig dat je meeloopt met de Nacht van de Vluchteling. Doe je dat nog niet? Twijfel dan niet en meld je snel aan als individuele loper of als team! Met elkaar gaan we in de nacht van 16 op 17 juni zoveel mogelijk geld ophalen voor noodhulp aan bijvoorbeeld Syrische vluchtelingen. 

   
  • Deel op