Hoe ver ga jij

uit angst voor oorlog en geweld?

Opbrengst NVDV18

  NIEUWS

  Videodagboekjes: Waldemar Torenstra in Congo

  05 April 2018

  Waldemar Torenstra was eind maart in Congo, waar hij ter voorbereiding op de Nacht van de Vluchteling het oosten van het land bezocht en er vluchtelingen en ontheemden opzocht. De reis maakte diepe indruk op Waldemar.

  Bekijk de videodagboeken
  Het land wordt geconfronteerd met een van de meest ernstige humanitaire crises wereldwijd. Reis mee met Waldemar en bekijk in korte videodagboekjes waarvoor we met elkaar de Nacht van de Vluchteling lopen.

  Videodagboek 1 (van 4):

  Videodagboek 2 (van 4):

  Videodagboekje 3 (van 4):

  Videodagboekje 4 (van 4):


  Congo lijdt in stilte

  De situatie in DR Congo is alarmerend en de gezondheidszorg is belabberd slecht. Het land gaat al meer dan 20 jaar gebukt onder geweld en conflicten en behoort tot de15 minst ontwikkelde landen ter wereld. Het land wordt geconfronteerd met een van de meest ernstige humanitaire crises wereldwijd. Een vergeten conflict, terwijl door het extreme geweld miljoenen mensen op de vlucht zijn geslagen. 

  Ook jij kan helpen!
  Meld je snel aan als individuele loper of als team en laat je sponsoren. Dan kunnen we met z'n allen in de nacht van 16 op 17 juni een zo hoog mogelijk bedrag ophalen voor cruciale hulp aan bijvoorbeeld de vluchtelingen en ontheemden in Congo.

  Waldemar Torenstra is ambassadeur van Stichting Vluchteling. Hij maakt deze reis ter voorbereiding op de Nacht van de Vluchteling, die hij sinds 2010 elk jaar heeft meegelopen. Check hier zijn profiel! 

  • Deel op