Hoe ver ga jij

uit angst voor oorlog en geweld?

Opbrengst NVDV18

  NIEUWS

  De routes zijn bekend!

  17 Mei 2018

  We hebben er heel wat tijd ingestoken, maar we zijn eruit. De routes voor de Nacht van de Vluchteling 2018 zijn bekend en te bekijken in Google Maps. En ze zijn prachtig! We gaan jullie laten genieten van een gevarieerde en zo groen mogelijke route.

  Onderweg zullen er op de routes uiteraard rustpunten aanwezig zijn met verzorging, snacks, drank en een moment om de benen te strekken en bij te komen. De rustpunten vind je door naar beneden te scrollen op deze pagina. 

  Route 40 KM Amsterdam naar Amsterdam

  Je start vanaf de mooiste plek in de stad, de Westergasfabriek. Met speciale GVB-pontjes ga je het IJ over dwars door Amsterdam-Noord. Je doorkruist de prachtige natuur rond Broek in Waterland. Met uitgestrekte weilanden, wuivende rietkragen en veel water. Uiteindelijk loop je via Amsterdam-Oost en het bijzondere rustpunt bij Artis weer terug naar de Westergasfabriek.

  Route 40 KM Utrecht naar Utrecht
  Je route begint in het Spoorwegmuseum, op loopafstand van de binnenstad. Je loopt ten noordoosten de stad uit via weidse polderlandschappen, langs de lommerrijke oevers van de Maarsseveense Plassen naar Maarssen. Vervolgens wandel je langs de prachtige, slingerende Vecht terug naar Overvecht om uiteindelijk te finishen in het Spoorwegmuseum.

  Route 40 KM Nijmegen naar Arnhem

  Je route begint in de prachtige en sfeervolle Stevenskerk en je loopt via de Oversteek de Waal over, via Valburg en Elst naar Arnhem-Zuid. Vervolgens steek je de Nederrijn over om vervolgens middenin het Nederlandse Openluchtmuseum te genieten van je laatste rustplek. De finish liegt er niet om: de monumentale, witte Stadsvilla Sonsbeek. Mooier finishen kan niet in Arnhem!

  Route 40 KM Rotterdam naar Den Haag
  Je start vanaf de Maassilo en loopt al binnen al snel over de Erasmusbrug met een prachtig uitzicht over de stad. Je loopt via de Kralingse Plas. Geniet hier van het uitzicht over de skyline van Rotterdam. Via het wijdse groene van Lansingerland wandel je het naar het centrum van Delft. Je loopt via Voorburg, het Haagse Bos en het Binnenhof. Je finisht op het gezelligste plan van Den Haag: de Grote Markt.

  Route 10 KM / 20 KM Amsterdam
  Je start vanaf de Westergasfabriek en al snel ga je met het GVB-pontje het IJ over naar Amsterdam-Noord. Bij de Buiksloterweg neemt de 10-KM afscheid van de 20-KM. Met een pont vanaf het IJplein steekt de 10-KM het IJ weer over op weg de finish. De 20-KM gaat verder via Schellingwoude en trekt Amsterdam-Oost binnen. Je finisht op de Westergasfabriek. 

  De routes zijn met bordjes uitgezet. Je ontvangt op jouw startlocatie aan de inschrijfbalie naast je startkaart ook een boekje waarin de route volledig staat uitgeschreven. Speciale en grote dank voor onze bevlogen route uitstippelaars Bart Wandel, de Rotterdamse Wandelsport Vereniging en WSC de Verbinding. 


  • Deel op