Hoe ver ga jij

uit angst voor oorlog en geweld?

Opbrengst NVDV18

  NIEUWS

  Nacht van de Vluchteling live op televisie!

  01 Juni 2018

  Op zaterdag 16 juni presenteren Liesbeth Staats en Joris Linssen om 23.15 uur op NPO 2 een live-televisieprogramma rond de Nacht van de Vluchteling. Zoals jullie weten lopen we die nacht met elkaar vanuit Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen en Utrecht de 10, 20 of 40 kilometer om geld in te zamelen voor hulp aan vluchtelingen.

  KRO-NCRV-presentator Joris Linssen gaat tijdens de tv-uitzending in gesprek met bijzondere teams en lopers en het publiek en vertelt over zijn reis naar Oeganda. In de studio spreekt hij met gasten als Waldemar Torenstra en Johnny de Mol die zich, ieder op hun eigen wijze, bekommeren om het lot van vluchtelingen. Daarnaast komen ook de directeur van Stichting Vluchteling, Tineke Ceelen, en de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking aan het woord. Liesbeth Staats neemt de kijker mee in alle actuele feiten en cijfers rondom de wereldwijde vluchtelingenproblematiek.

  Anderhalf miljoen vluchtelingen in Oeganda
  Joris Linssen ging half mei voor Stichting Vluchteling op reportage naar Oeganda, dat anderhalf miljoen vluchtelingen uit buurland  Zuid Soedan opvangt : “In Oeganda worden ze hartelijk ontvangen. Ze krijgen eten, een hutje en een stukje land. Ik was onder de indruk van de hulpverlening ter plekke en hoe ze de Zuid-Soedanese vluchtelingen hun waardigheid teruggeven. Doordat ik met eigen ogen de situatie in Oeganda zag, hoop ik aan het publiek over te kunnen brengen hoe noodzakelijk hulp is.”  Tip de thuisblijvers en geniet zelf ook mee!

  Vertel de thuisblijvers dat ze op televisie kunnen meekijken. Daarnaast brengen speciale mobiele teams de hele nacht live in beeld. Via Facebook, Twitter, Instagram en onze homepage leef je mee met de lopers, geniet je van bijzondere optredens en activiteiten, en volg je EHBO’ers, vrijwilligers en bekende lopers. De live-registratie begint zaterdag 16 juni 17.00 uur en stopt de volgende ochtend 10.00 uur.

  Nacht van de Vluchteling: zaterdagavond 16 juni vanaf 23.15 uur op NPO 2 (herhaling zondag 17 juni om 14.00 uur op NPO 2). Deze live uitzending komt vanaf de televisiestudio op de Westergasfabriek in Amsterdam.

  • Deel op