40 km Rotterdam - Den Haag

Course is closed Normal ed02ae9a806e09b6f5f4840c6282f72049e82724
Standing € 255.755,-
Collected

40 km Rotterdam - Den Haag

The Night of the Refugee takes places on the night of Saturday 15 and Sunday 16 June. The starting shot will sound exactly at midnight. The route starts at the Maassilo and quickly crosses the Erasmus Bridge, in a northerly direction towards the Kralingse Plas. Here, you can enjoy a unique view of the Rotterdam skyline. You'll then continue your walk via Berkel en Rodenrijs and Lansingerland, where urban and green landscapes alternate. Via the center of Delft, you'll subsequently head towards Voorburg. Finally, along the green oasis of the Haagse Bos, the Plein and the Binnenhof, you'll reach the Grote Markt.

Ook dit jaar hebben we weer de mooiste locaties kunnen vastleggen voor het weekend van 15 op 16 juni, waarin we met elkaar in het holst van de nacht de Nacht van de Vluchteling gaan lopen.

Start:
Jouw Nacht begint bij De Maassilo


De Maassilo in Rotterdam is een 100 jaar oude graansilo en omgebouwd tot één van de meest spectaculaire clublocaties van de stad. Dit reusachtige en indrukwekkende gebouw is onze startlocatie, gelegen aan de Maashaven, op slechts twee minuten loopafstand van de metrohalte. 

Rustpunt 1 (op 11 km)
Hockeyclub Rotterdam

Het is tijd voor je eerste rustpunt: De Hockeyclub Rotterdam. De club werd in 1973 opgericht en is sindsdien een bekend begrip in Rotterdam. Het terrein van HCR leent zich perfect voor de rek- en strekoefeningen die jij tijdens je pauze kunt doen, om je klaar te maken voor de volgende etappe! 

Rustpunt 2 (op 23 km)
De Bouwpub

De Bouwpub is een kroeg die gerund wordt door studenten Bouwkunde aan de TU Delft. De pub bevindt zich dan ook midden op de campus, omringd door mooie, grote gebouwen en het bruisende studentenleven. Even bijkomen en genieten van de knusse sfeer van de pub!

Rustpunt 3 (op 27 km)
Delftse Voetbalvereniging DHC

DHC werd zo’n 100 jaar geleden in Delft opgericht en is het derde rustpunt op de route. De Nacht van de Vluchteling past perfect in de maatschappelijke rol die DHC graag als voetbalvereniging wil vervullen. Een aangenaam rustpunt voor jouw loop van 40 km. Even languit met de benen in het gras!

Rustpunt 4 (op 33 km)
Huygens' Hofwijck

Deze bijzondere buitenplaats neemt je mee terug in de tijd. De tuin is het ontwerp van dichter Christiaan Huygens en heeft de vorm van het menselijk lichaam. Maak kennis met de drie vrolijke eenden, die je gezelschap houden tijdens je rustmoment. Een idyllische plek om even bij te komen! 

Finish (op 41 km):
Lekker tot rust komen op de Grote Markt


De Grote Markt is hét gezelligste stukje Den Haag! In het hart van de hofstad gelegen. Dit voormalige marktplein is nu een groot terras met zes sfeervolle horecagelegenheden. Het plein staat helemaal in het teken van de Nacht van de Vluchteling en is de finishplek voor 1.500 vermoeide lopers.

Je bent als loper op zaterdag 15 juni vanaf 21:30 uur van harte welkom in de Maassilo, Maashaven Zuidzijde 1-2 in Rotterdam.

Vergeet je e-ticket niet mee te nemen, daarmee ontvang je in de Maassilo je startkaart! Lees ook de praktische informatie goed door waar je je op moet voorbereiden en wat je op de rustpunten zoal kunt verwachten. We wensen je ontzettend veel plezier!

Heb je nog vragen? Mail ons dan op info@nachtvandevluchteling.nl of bel tijdens kantooruren naar 070-346 89 46

TIJDSTIP OMSCHRIJVING DOOR
21:30 uur Deuren Maassilo open, afhalen van je startkaart  
23:00 uur Muzikaal voorprogramma This is LOVSKI
23:20 uur Welkom aan alle lopers Sander de Kramer
23:25 uur Gesprekje met Tineke Ceelen Sander de Kramer
23:30 uur Warming-up Atta de Tolk
23:35 uur Interview met minister Sigrid Kaag Sander de Kramer
23:40 uur Loaded Gun - themalied This is LOVSKI
23:45 uur Laatste praktische informatie Sander de Kramer
23:50 uur Naar buiten! Allemaal
23:57 uur

Motivational speech


Wethouder Judith Bokhove Minister Sigrid Kaag
00:00 uur Aftellen, startschot en vertrek


Wethouder Judith Bokhove Minister Sigrid Kaag

Een paar dagen voordat je de Nacht van de Vluchteling gaat lopen vind je hier alle praktische informatie om goed voorbereid aan de start te verschijnen!

Je komt alles te weten over wat er te koop is op de rustpunten, over de route en de veiligheid, de bereikbaarheid, de crew, EHBO'ers en verzorgingsposten, vrijwilligers, de weersverwachting enzovoorts! Die informatie sturen we je ook per e-mail toe.

Choose one of the examples below and donate immediately

Made with by Kentaa
Share