What does the word refugee mean to you?

01-05-2024 | 14:42

Hallo enthousiaste lezers! 

Ons team, “Trekking for Tomorrow”, staat op het punt om een ongelooflijke wandeling te ondernemen. In de nacht van 15 op 16 juni zullen we deelnemen aan de “Nacht van de vluchteling 2024” en ’s nachts een afstand van 40 km te voet afleggen van Den Haag naar Rotterdam.

Wij zijn een diverse groep van 19 avonturiers uit verschillende landen, verenigd door een gemeenschappelijk doel: een betere toekomst en vrijheid voor iedereen.

Waarom? De wereld is van iedereen! Iedereen heeft recht op vrijheid. Om zelf te bepalen wat je doet en wie je bent. In Nederland kan dat. Al bijna 80 jaar leven we in Nederland in vrijheid. Vrijheid is echter niet vanzelfsprekend. Meer dan 110 miljoen mensen wereldwijd zijn op de vlucht en hebben die vrijheid niet. Wat voor ons normaal is, is voor mensen op de vlucht een gigantische strijd. Daarom lopen wij mee met de nacht van de vluchteling.

Elk weekend komen we samen om te wandelen. We trekken door moerassige bossen en zanderige duinen. Iedere wandeling staat symbool voor de zoektocht die vluchtelingen dagelijks afleggen op zoek naar een beter leven. Naar vrijheid. Een toekomst.

Inmiddels hebben we ruim 215 km door Nederland gewandeld. We hebben samen prachtige plekken ontdekt, van de lange duinen tot de West-Brabantse waterlinie. Uren struinen we met elkaar door het land. Voor ons ook dé uitgelegen kans om Nederlands te oefenen. Zoals elke woensdagavond bij het taalcafé in Delft gaan we op taalontdekkingstocht. Iedereen is welkom, we spreken Nederlands en we wandelen. Want vrijheid is ook je vrij voelen in taal. Met elkaar, bij elkaar, dát is pas thuis komen.

We willen iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan ons project. Dankzij jullie donaties kunnen we dit belangrijke doel ondersteunen. 
Dank ook aan alle enthousiaste wandelaars die meetrainen, jullie maken elke route onvergetelijk!

Blijf ons volgen voor meer updates over onze avonturen en de impact die we samen maken.

Tot snel, lieve volgers! 

Trekking for Tomorrow

Wil je ook wat bijdragen? Klik hier om naar onze teampagina te gaan en doneer.

Made with by Kentaa
Delen