Nacht van de Vluchteling 15-16 juni 2019

Of je nou de 10, 20 of 40 kilometer gaat lopen, met de Nacht van de Vluchteling ga je een pittige maar onvergetelijke ervaring tegemoet!

Landelijk evenement
De Nacht van de Vluchteling wordt alweer voor de tiende keer georganiseerd. Met meer dan 7.000 deelnemers verspreid over 10 steden door het hele land wordt het weer een groot evenement. Waar komen we jou dit jaar tegen? In Westerbork misschien, waar we dit jaar voor het eerst lopen? Schrijf je snel in, want het aantal plaatsen is beperkt.

Het doel
Met elkaar willen we een zo hoog mogelijk bedrag ophalen voor noodhulp aan vluchtelingen en ontheemden in de regio. Dat is hard nodig, want er zijn wereldwijd meer dan 68,5 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog en geweld.

Door mee te doen en je te laten sponsoren, help je deze mensen. Hoe meer geld je ophaalt, hoe meer noodhulp we samen kunnen bieden.

Loop mee!

Lees meer Lees minder

Nog te gaan

Bekijk alle deelnemers

Deze deelnemers zetten wij vandaag in het zonnetje

Loop mee!
Bekijk alle

Rijswijkers lopen mee met de Nacht van de Vluchteling

02-01-2019 | 12:49 Geplaatst op: Nacht van de Vluchteling Een enthousiaste groep Rijswijkers loopt de komende Nacht van de Vluchteling de 40 kilometer route van Rotterdam naar Den Haag. “Inmiddels doen er al elf lopers mee en is er al ruim 1.600 euro opgehaald. We gaan voor een team van 50 Rijswijkers”, vertelt Romke Jan de Vries, initiatiefnemer en teamcaptain van het Team Rijswijk Loopt Mee. Wandelen in de nachtelijke urenHet team is divers. Mensen vanuit de Rijswijkse kerken, politiek, vrijwilligersverenigingen of stichtingen zoals jongerencentrum Don Bosco Rijswijk lopen mee. Initiatiefnemer Romke Jan: “Het doel van de loop is om geld op te halen voor hulp aan mensen wereldwijd op de vlucht. Samen sta je sterk en door mee te lopen kan je een positieve bijdrage leveren. Rijswijkers laten op deze manier duidelijk zien dat zij mensen die op de vlucht zijn voor oorlog en conflict een warm hart toedragen.”Wandelingen als voorbereiding“Door ’s nachts zo'n tocht te lopen, kun je een beetje ervaren hoe het moet zijn om grote afstanden af te moeten leggen als vluchteling. In één keer 40 kilometer lopen is een hele uitdaging, zeker als je niet zo vaak wandelt. Daarom organiseren we in aanloop naar 15 juni vier wandeltrainingen.” Die wandelingen zijn in of in de buurt van Rijswijk. De eerste training is op zondag 10 februari.  SponsortipsRomke Jan en zijn team staan op plek 1 van de beste wervers. Wil je ook sponsors vinden die jouw pittige kilometers ondersteunen? Neem dan een kijkje op de pagina met de handige sponsortips.Team Rijwijk Loopt Mee doet in de nacht van 15 op 16 juni mee met de route Rotterdam - Den Haag. Kom je uit Rijswijk en wil je meelopen in het team of wil je ze een steuntje in de rug geven? Dan kan dat hier.  
Lees meer
Bekijk alle donateurs
€ 49

Lútsen

18-01-2019 | 17:39 Aan: Team van Bers