Floor loopt door!

Standing € 83,-
Collected € 250 (33%)
Floor Dekkers

( Member of team: NoAmi  )

(40 KM Den Haag)

Floor loopt door!

Dag lieve lezers

Afgelopen jaar heb ik 4 maanden op Lesbos gezeten en geholpen in het nieuwe kamp, ook wel Moria 2.0. Tijdens de brand zat ik nog in quarantaine en ik heb mij nog nooit zo nutteloos gevoeld als die nacht. Duizenden mensen stroomden de straten op, op zoek naar veiligheid, zekerheid, vrijheid, maar op die dagen daarna vooral ook een bed, wc of douche. Maar nee hoor,wat kregen zij? Een (zomer)tentenkamp gebouwd op een militair terrein, zonder douche, stinkende dixie's en een onheimend hek. Of anders gezegd 'Welcom to europe' stond er op de muren van het vorige kamp Moria... 

Die maanden daarna zijn ontzettend snel gegaan, maar het enige wat stil bleef staan, waren en zijn nog steeds de inhumane omstandigheden waarin mensen gedwongen worden te 'leven'. Het was dan ook raar om dit achter me te laten en ik zal binnenkort ook weer terug gaan, maar nu probeer ik ook vooral vanuit Nederland ook een steentje bij te dragen en mensen bewust te maken van de hel die zich daar nog altijg plaats vind.

Echter zijn deze verschrikkelijke kampen één ding, maar alles wat zich daarvoor en daarna afspeelt is al onvoorsteltbaar. Het begint al bij het achterlaten van jouw geliefde land in oorlog, waarop een eindeloze en gevaarlijke tocht begint, meestal te voet. Verolgens kom je aan in Turkije en daar begint een volgend stukje hel, mensensmokkkelaars... met tientallen mensen op rubberbootjes. Trauma na trauma.... waarin al deze mensen* (*ja je leest het goed, mensen) of ook wel gezinnen, vrienden, familie, alleenreizende jongeren, zich bevinden.  Vol ongeloof heb ik deze verhalen aan gehoord met maar één en dezelfde vraag: wanneer houdt het op? Waar stopt het horroverhaal?

Hebben deze mensen nog steeds niet bewezen dat het niet veilig is waar zij vandaan komen. Waar dat nou ook door komt, is deze tocht niet al genoeg om te laten zien dat ze daar niet willen blijven? Enkel op zoek naar een stabiele omgeving om zijn/haar gezin te laten oprgoeien, is dat nou zo raar om je voor te kunnen stellen? Helaas blijkt het huidige EU systeem deze mensen* keer op keer te laten falen. Waar is de menselijkheid, solidariteit en gelijkheid gebleven? Nou zou ik u graag willen vertellen dat Nederland het gelukkig helemaal anders pakt, maar helaas... Niet is minder waar, blijkt al uit de magere 'Moria-deal' van vlak na de brand, niet eens deze afspraak zijn zij na weten te komen.

Enfin ik kan hier nog uren, nee echt dagen, over schrijven, maar op dit moment is het vooral belangrijk dat iedereen de juiste organisaties support door middel van onder andere mooie acties zoals deze. Wij als verwende Nederlandse burgers zullen moeten opstaan voor andere mensen die dat zelf niet kunnen.

Wij zullen moeten blijven actievoeren totdat iedereen zich bewust wordt van deze nieuwe zwarte bladzijde uit onze geschiedenis. Waardoor er uiteindelijk wel een nieuw beleid zal moeten komen! Zodat iedereen weer een eerlijke kans krijgt en het dus niet uit maakt waar je geboren wordt. Ennnnn zullen uiteindelijk al deze mensen hun meer dan verdiende rooskleurige toekomst tegemoetgaan! 

Heel veel liefs 

                زهرة

 

Voor vragen kan je me altijd mailen: sannefloordekkers@gmail.com

Promote this page with a cool poster. You can determine the text yourself and then print the poster and put it up anywhere. Anyone can make a poster of this page, including friends, family, colleagues, people from your sports team or classmates. Put the poster up in a supermarket, behind the window at shops, at companies or at school. Putting up a poster is often no problem if you ask nicely and explain what it is for.

Made with by Kentaa
Share