Ik loop mee!

Normal a71d6a605aa14b86d42154a18367e57499b3aca4
Standing €8.033,-
Collected €7.000 (114%)
Ineke Palm

( Member of team: Rotterdam verwelkomt vluchtelingen )

(40 KM Rotterdam)

Ik loop mee!

Op 11 op 12 september loop ik voor de 9de keer mee met de nacht van de vluchteling. Waarom? Omdat we op vluchtelingendag (20 juni) met een megamonument op het strand van Scheveningen 44.000 mensen herdachten, die stierven aan de Europese grenzen tussen 1993 en 2020. Verdronken in de Middellandse Zee, de Evros of het Kanaal, of bevroren in de bergen van de Balkan en de Alpen. Zoveel mensen die niet de kans kregen verder te gaan met hun leven.
Terwijl volgens mensenrechtenverdragen (van na de Tweede Wereldoorlog) een ieder recht heeft asiel aan te vragen in Europa, ontbreken veilige vluchtroutes. Veel mensen ondernemen uit pure wanhoop levensgevaarlijke tochten om Europa te bereiken. Mensen verlaten niet zomaar hun huis en familie. Ruim 80 miljoen mensen zijn op de vlucht voor oorlog en geweld, klimaatproblemen of groeiende ongelijkheid en armoede. 
En is Europa hier ook niet medeverantwoordelijk? 
Veruit de meeste vluchtelingen en migranten (ca. 85 procent) wordt opgevangen in arme landen in de regio. In overvolle kampen in de regio, vele jaren lang, zonder enig perspectief. Of mensen blijven steken langs de grenzen van Europa. bijvoorbeeld in het beruchte kamp Moria op Lesbos. Ik was daar en zag hoe daar menselijke waardigheid met voeten werd getreden. Hoe bewust menselijk lijden wordt gebruikt als afschrikmiddel. Hoe kunnen we onze medemensen zo laten leven? Omdat het ver weg is en we het niet zien? EIk mens heeft recht op een waardig bestaan. Mensenrechten gelden voor iedereen en altijd.
Natuurlijk is 40 kilometer in de nacht best wel weer een uitdaging, maar niets vergeleken bij wat vluchtelingen meemaken. Mijn grootste uitdaging is dan ook zoveel mogelijk geld ophalen. Wil je me helpen? Doneer hieronder. Elke bedrag is welkom.
https://www.nachtvandevluchteling.nl/actie/ineke-palm-2/doneren?simple=true

 

 

 

 

Promote this page with a cool poster. You can determine the text yourself and then print the poster and put it up anywhere. Anyone can make a poster of this page, including friends, family, colleagues, people from your sports team or classmates. Put the poster up in a supermarket, behind the window at shops, at companies or at school. Putting up a poster is often no problem if you ask nicely and explain what it is for.

Made with by Kentaa
Share