Ambassadeurs

 

De Nacht van de Vluchteling kan rekeken op de support van verschillende bekende Nederlanderrs. Keer op keer zetten zij hun bekendhied, netwerk en expertise in om aandacht te vragen voor het lot van vluchtelingen. Dit zijn bekende supporters die zich belangeloos inzetten voor onze hulpverlening:

Melissa DrostMelissa Drost, de 34-jarige Goede Tijden Slechte Tijden-actrice, was eerder te zien in de musicals Soldaat van Oranje en De Tweeling. Melissa is het nieuwe gezicht van de Nacht van de Vluchteling. 

Melissa is al sinds 2017 betrokken bij de Nacht van de Vluchteling: "Je kunt toch niet met open ogen naar een brandende wereld kijken, terwijl je niets doet?” Ze reisde in november naar de grens met Thailand en Myanmar, waar nog 350.000 vluchtelingen en migranten leven.

Natuurlijk is Melissa in 2020 opnieuw betrokken bij de Nacht van de Vluchteling. Ze loopt dan voor de derde keer mee onder het motto "Denk in mensen, niet in grenzen".

 

 

 

 

 

 


Art Rooijakkers


Art Rooijakkers is een van de bekendste Nederlandse televisiepresentatoren. Werkte voor AT5, Net5 en begon als presentator bij de AVRO voor onder andere Wie Is De Mol? en Helden van de Wildernis. Sinds 2018 is Art werkzaam voor RTL4.

Sinds jaar en dag is Art betrokken bij de Nacht van de Vluchteling. "Wat je mening over vluchtelingen ook is: je kunt er niet op tegen zijn dat er ter plekke noodhulp wordt geboden aan mensen die voor oorlog en conflict zijn gevlucht." Hij reisde verschillende keren af naar crisisgebieden, zo bezocht hij Venezolaanse vluchtelingen in Colombia, om te zien hoe het geld wordt besteed. Natuurlijk is Art in 2020 opnieuw betrokken bij de Nacht van de Vluchteling.

 

Waldemar Torenstra

Waldemar Torenstra acteerde in toneelstukken, tv-programma's en films. Zoals Ja Zuster, Nee Zuster en Zomerhitte. Met zijn rol in Divorce en de zelfbedachte tv-serie Vechtershart werd hij bekend bij het grote publiek. Waldemar speelt dit jaar ook de titelrol van de succesvolle tv-serie Baantjer. 

In 2018 liep Waldemar de route in Amsterdam. Waldemar: ‘Als ik mezelf inbeeld dat ik op de vlucht ben en niets meer heb, dan zou alle hulp welkom zijn.’ Waldemar heeft al vaak meegelopen met de Nacht van de Vluchteling en ook in 2020 zal hij opnieuw betrokken zijn bij het evenement.

Art en Waldemar in actie voor een van de voorgaande edities (2015) van de Nacht van de Vluchteling:

 

Made with by Kentaa
Delen