Nacht van de Vluchteling groeit verder met bijzondere editie vanuit Kamp Westerbork

15-11-2018 | 14:40

In 2019 is het de tiende keer dat de Nacht van de Vluchteling wordt georganiseerd. Om die tiende editie te markeren, werken Herinneringscentrum Kamp Westerbork en Stichting Vluchteling in 2019 samen in een extra editie van de Nacht van de Vluchteling.

De Nacht van de Vluchteling vindt in 2019 plaats in het weekend van zaterdag 15 op zondag 16 juni. Om stipt middernacht klinkt het startschot voor de 40 kilometerloop op vijf plekken verspreid over het hele land. Er zijn routes:

Bovendien komt er naast een 20 km Amsterdam en een 10 km Amsterdam ook een route van 20 km Rotterdam en 10 km Rotterdam. Er valt dus volop te kiezen!

Vluchtelingenkamp Westerbork
Kamp Westerbork is in 1939 gebouwd als vluchtelingenkamp midden op de Drentse heide. Ongeveer duizend Joodse vluchtelingen uit Duitsland en Oostenrijk werden er ondergebracht. Ze kregen eten, onderdak en verzorging. Hetzelfde doet Stichting Vluchteling elke dag, vluchtelingen helpen met noodhulp, zoals water, voedsel en medische zorg.

Bijzondere wandelervaring
Beide organisaties willen met de Nacht van de Vluchteling aandacht vragen voor de problemen van vluchtelingen toen en nu. Om de tiende editie een bijzonder tintje te geven, komt er een eenmalige editie van 40 kilometer. Die route start stipt middernacht vanuit Kamp Westerbork in Hooghalen (Drenthe), gaat noordwaarts en finisht de volgende ochtend in de stad Groningen.

Lopers die meedoen zamelen zoveel mogelijk geld in voor noodhulp aan vluchtelingen. Vorig jaar werd met de Nacht van de Vluchteling 1,7 miljoen euro opgehaald door 5.200 deelnemers. Naast het ophalen van geld, vragen de lopers met hun deelname op een positieve manier aandacht aan vluchtelingen en ontheemden.

Sinds 2010 organiseert Stichting Vluchteling de Nacht van de Vluchteling en is in die jaren uitgegroeid tot een belangrijk evenement. Sinds het eerste jaar hebben onze deelnemers in totaal 6 miljoen euro opgehaald.

Schrijf je vandaag nog in
De inschrijving is geopend! Heb jij je nog niet ingeschreven, doe het dan snel. Het belooft een onvergetelijke en pittige nacht te worden. Loop mee!

Made with by Kentaa
Share