Normal 60afb674e10dd1822562fd0957ef6bfd2228177f

Dankzij jou helpen we 82.000 vluchtelingen

24-11-2019 | 18:01

Met elkaar wandelden we in 2019 een bedrag bijeen van 1,6 miljoen euro. Die opbrengst wordt momenteel verdeeld onder hulpprojecten in zes landen wereldwijd.

Bekijk de video
Onze ambassadeur Melissa Drost laat je in een korte video zien hoe jouw euro's besteed worden onder hulpprojecten voor Birmese vluchtelingenkinderen in Thailand. 


Wil je op 20-21 juni weer meelopen met de Nacht van de Vluchteling?
Schrijf je vandaag nog in!

 

De hulpverlening is in volle gang
Naast Thailand wordt de opbrengst verdeeld onder hulpprojecten in Griekenland, Bangladesh, Myanmar, Irak, Oeganda en Kenia. Daar zijn we nu mee in volle gang! Lees hieronder hoe:

 

BANGLADESH: hulp aan 27.600 mensen 

We bieden medische zorg aan Rohingya-vluchtelingen met een team van artsen, verpleegkundigen en vrijwilligers in 6 gezondheidsposten in enkele vluchtelingenkampen, waaronder het megakamp Kutupalong. Daarnaast behandelen we de meest urgente noodgevallen, in het bijzonder meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van huiselijk en/of seksueel geweld.

MYANMAR: hulp aan 22.930 mensen
In de meest afgelegen en moeilijk bereikbare gebieden in Myanmar zorgen we voor goede medische zorg. Bovendien zorgen we er voor materialen zoals malarianetten en medicatie. Ook geven we gezondheidsvoorlichting, bieden we moeder- en kindzorg bij zwangere vrouwen en zijn we bezig met de aanleg van watervoorzieningen en latrines.
IRAK: hulp aan 9.000 mensen
In het noorden van het Sinjar-gebergte werken we in een mobiele kliniek met een arts, een apotheker en twee verpleegkundigen. We zorgen voor basisbehandelingen en consultaties en we zorgen dat de medicijnvoorraad op peil blijft. Hiermee krijgen de inwoners van 14 dorpen in afgelegen en moeilijk bereikbare gebieden toegang tot goede gezondheidszorg.
GRIEKENLAND: 130 mensen
In het overvolle vluchtelingenkamp Moria, op het Griekse eiland Lesbos, helpen we getraumatiseerde vluchtelingen met psychosociale hulp. Zowel op Lesbos als op Chios zijn onze teams met psychologen, maatschappelijk werkers en vertalers actief. Zij verzorgen psychologische consulten en groepssessies en verwijzen waar nodig door voor psychiatrische behandeling.
OEGANDA 17.320 mensen
Veel vluchtelingen wonen in stedelijke gebieden. We helpen hen bij het opzetten van een bedrijfje om zo bij te dragen aan hun zelfstandigheid. Denk hierbij aan trainingen om werkzaam te worden als kapper, kleermaker of bakker. Verder zorgen we voor veilige ruimtes voor vrouwen en meisjes. En we geven vrouwen en meisjes materialen op het gebied van hygiëne, zoals zeep en toiletartikelen.
KENIA: 4.800 mensen
In het noordwesten van Kenia bieden we psychosociale hulp aan vluchtelingen. We zorgen dat vluchtelingen onder hygiënische omstandigheden kunnen leven: we geven ze hierover voorlichting en delen zeep, jerrycans en muskietennetten uit. We zorgen voor voedselvouchers voor vluchtelingen en de lokale bevolking. 
THAILAND: 803 kinderen
In Thailand verblijven nog steeds zo’n 350.000 Myanmarezen, waarvan 100.000 in overvolle vluchtelingenkampen. In het grensgebied van Thailand en Myanmar krijgen alleenstaande migranten- en vluchtelingenkinderen onze hulp. Samen met onze lokale partner de Mae Tao Clinic zorgen we voor veilige opvang, maaltijden (veelal rijst en vis), onderdak, bescherming en onderwijs. 

Nieuwsgierig naar de beelden en de hulpverlening per land? Bezoek onze overzichtelijke bestedingspagina.

Een resultaat om trots op te zijn. Melissa: “Wat een geweldig resultaat. Zonder jouw inzet en vele kilometers hadden we deze hulp nooit kunnen realiseren. Ontzettend bedankt!" 

 

Made with by Kentaa
Share