Normal bfba42e70f38f02e830cbebb78297303f0a65fe3

Solidariteit met hen die het hard nodig hebben

28-05-2020 | 11:50

Ineke Palm loopt mee in team 'Rotterdam voor Vluchtelingen' om solidair te zijn met hen die het hard nodig hebben.  

Dit jaar loopt Ineke al voor de achtste keer mee met de Nacht van de Vluchteling. Vanwege de coronacrisis maakt zij haar veertig kilometer dit jaar digitaal. In 2019 was zij een week op Lesbos, waar ze zag hoe vluchtelingen proberen te overleven in kamp Moria. Daar zitten meer dan 20.000 vluchtelingen in een oud legerkamp dat is opgezet voor 3.000 mensen.

De schrijnende omstandigheden waaronder deze mensen verblijven, roept haar in deze coronatijd op tot actie. Zij hoopt dat het virus ons ook doet beseffen dat veiligheid en vrijheid geen vanzelfsprekendheden zijn. Dat we elkaar nodig hebben en dat wij ook moeten omzien naar mensen die dagelijks met honger naar bed gaan, naar degenen die huis en haard hebben moeten verlaten op zoek naar veiligheid en vrijheid. De oproep van de secretaris-generaal van de VN tot een wereldwijd staakt-het-vuren aan het begin van de coronapandemie geeft haar hoop:

“Dat geeft mij de hoop dat deze pandemie naast alle verschrikkingen ook leidt tot het besef dat een andere wereld mogelijk is. Een wereld  waar niet wapens, geld en macht maar de mens centraal staat.”

Deze maand wil Ineke een bijdrage leveren door 40 km te lopen binnen het team 'Rotterdam voor Vluchtelingen', en vooral heel veel geld bij elkaar sprokkelen voor Stichting Vluchteling om wereldwijd vluchtelingen te helpen. Ze roept op tot solidariteit, vooral met hen die het hard nodig hebben. Ze gebruikte de NVDV-app tijdens haar wandeling, en vond deze “mijn mooiste meters ooit”.

Iedere gift zorgt ervoor dat mensen op zoek naar veiligheid en vrijheid daar iets dichterbij komen. Steun Ineke hier.

Made with by Kentaa
Share