Normal c162b992cca712e00912e3da29e635af0534661b

“We hebben er in het hele dorp aandacht voor gevraagd”

15-06-2020 | 08:00

Team Lux Mundi uit Lexmond wandelt voor grenzeloze vrijheid

Alle leden van team Lux Mundi komen uit Lexmond, of hebben daar via Erwin of Rianne een link mee. Rianne’s collega liep al een aantal jaar mee met de Nacht, Erwin liep vorig jaar voor het eerst mee. Samen hebben zij de Nacht van de Vluchteling op poten gezet in het dorp. Familie, vrienden en dorpsgenoten doen enthousiast mee.

Team Lux Mundi heeft bijna het hele dorp gemobiliseerd. Voor het coronavirus uitbrak, was het plan om dit jaar hun deelname aan de Nacht groots aan te pakken. Zo hebben ze meer dan 1.000 foldertjes laten drukken en huis aan huis laten bezorgen in Lexmond en het naastliggende Hei- en Boeicop. Op die manier wilden ze minstens vijftig tot honderd mensen in hun team krijgen. Vanwege corona wordt het allemaal een stuk kleinschaliger dan gepland. “Het is nog best lastig om het niet te groot te maken en niet boven die dertig personen uit te komen,” merkt Rianne op.

Anders dan vorig jaar

Vorig jaar haalde het team bijna € 11.000 op, een indrukwekkende prestatie. Erwin vertelt: “We hadden dit jaar nog meer geld op willen halen dan vorig jaar, dat voelt nu wel een beetje schraal. Juist omdat noodhulp nu meer nodig is dan ooit. Desalniettemin zetten we ons beste beentje voor. Er is nog veel meer geld nodig voor de mensen waar we het voor doen!”

De verbinding is bijzonder

Kerkgemeenschap Lux Mundi besteedt tijdens de diensten aandacht aan het goede doel en collecteert daar ook voor. Daarnaast besteden ze ook op de Facebookpagina aandacht aan de Nacht van de Vluchteling. Verder benaderen de teamleden veel familie en collega’s per mail of app om zo nog meer geld in te zamelen. Ook alternatieve manieren van geld inzamelen worden aangeboord: zo bakte en verkocht iemand vorig jaar taarten voor Moeder- en Vaderdag. Iemand anders heeft een ‘wasstraat’ gemaakt: voor € 15 wordt de hele auto geschrobd en gestofzuigd. Andere mensen lopen niet mee, maar stellen wel hun huis beschikbaar als rustpunt tijdens de wandeling of zorgen voor saté, soep of andere versterkende middelen.

“Het is heel bijzonder, de verbinding die je zo maakt.”

Een eigen Nacht van de Vluchteling

Op 20 juni gaat het team een eigen Nacht lopen: “Netjes op anderhalve meter afstand natuurlijk. Het wordt een hele mooie wandeling door een natuurgebied hier in de buurt, het lijkt net of je in de Ardennen bent. Alleen de heuvels missen nog. Het is een weidse omgeving, prachtig. Voor de pauzes hebben we drie adressen geregeld waar we koffie kunnen drinken en even iets eten. Alleen het bandje aan de finish na 40 kilometer mist nog,” lacht Erwin.

Help jij team Lux Mundi uit Lexmond op weg naar nog meer noodhulp? Steun hen hier: https://www.nachtvandevluchteling.nl/team/team-lux-mundi-2020

Made with by Kentaa
Share