Team Jut&Jul: "Wees niet bang om geld te vragen!"

12-08-2021 | 14:28

 

De vrolijke meiden Sasja en Jasmijn van Team Jut & Jul lopen dit jaar voor het eerst mee met de Nacht van de Vluchteling. Twee weken geleden begonnen zij tijdens een weekendje weg in Rotterdam met hun sponsorwerving en dat loopt inmiddels storm! Al meer dan 100 mensen deden een donatie. Het tweetal zit barstensvol goede ideeën en delen deze graag met je. 

In hun enthousiasme om mee te lopen met de Nacht zetten zij hun streefbedrag gelijk hoog: 1000 euro. “We gaan een hele nacht lopen en je wil het wel ergens voor doen.” Inmiddels hebben zij dit bedrag al meerdere keren op moeten hogen: “we blijven ‘m gewoon omhoog gooien totdat we daadwerkelijk aan het lopen zijn.” 

Enthousiasme beloont!

De meiden wilden graag een pakkende teamnaam: “Dat mensen denken: dat is leuk, daar gaan we aan doneren.” Ze worden wel eens Jut en Jul genoemd, dus deze teamnaam werd al snel favoriet. Vervolgens stapten ze Rotterdam in om teamfoto’s te maken waar het enthousiasme vanaf spat. Want: “Hoe meer enthousiasme jij erin gooit, hoe meer mensen dat willen belonen.”

De rest van de middag stelden ze verschillende berichtjes op die ze binnen hun netwerk verspreidden. Oud-schoolgenootjes en docenten, ouders en hun collega’s, vrienden, studiegenoten en familie ontvingen allemaal een persoonlijk bericht met vrolijke foto van de twee. Binnen no time verstuurden ze meer dan 200 berichten.

 

Durf om geld te vragen

Ze snappen maar al te goed dat het een drempel kan zijn om mensen om donaties te vragen: “Het voelt soms als ongegeneerd om geld vragen. Geld is toch een beetje een taboe. Maar iedereen heeft als het goed is wel een vijfje of tientje die hij of zij kan missen. En je vraagt het niet voor jezelf, het is voor een goed doel. Dus gewoon doen!”

En de grote donateurs? Daarvoor hebben de meiden een extraatje bedacht: “Als iemand ons sponsort met 50 euro of meer, dan printen we hun gezicht op een T-shirt dat we tijdens de Nacht zullen dragen. Dat is natuurlijk niet per sé wat mensen willen, maar het geeft hen wel het idee dat 50 euro doneren dus ook kan.”

 

Geen wandelaars

Hoe ze aankijken tegen 40 km wandelen? Vooral Sasja geeft toe eigenlijk niet zo van wandelen te houden. Trainen doen ze niet, maar ze zorgen wel dat ze goed uitgerust en met een goed humeur de Nacht in gaan: “Het wordt strijden, maar we gaan het puur op wilskracht doen! We weten immers waar we het voor doen.”

Geef jij Sasja en Jasmijn ook een steuntje in de rug? 

Ja, ik steun team Jut&Jul

Made with by Kentaa
Share