HOE VER ZOU JIJ ‘S NACHTS LOPEN UIT ANGST VOOR GEWELD? Rotterdam Den Haag
Nijmegen Arnhem
Amsterdam Amsterdam

Tussenstand

  Wat is de Nacht van de Vluchteling?

  In het holst van de nacht lopen duizenden deelnemers een 40 kilometer lange sponsorloop van Amsterdam naar Amsterdam, van Rotterdam naar Den Haag en van Nijmegen naar Arnhem. Het startschot is om precies 00:00 uur middernacht. De Nacht van de Vluchteling is een pittige en onvergetelijke ervaring.

  Het doel? Met elkaar een zo hoog mogelijk bedrag ophalen voor noodhulp aan vluchtelingen en ontheemden in de regio, voor mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, geweld en onderdrukking. Naast het ophalen van geld, vragen de lopers met hun deelname ook op een positieve manier aandacht aan vluchtelingen wereldwijd.


  * Loop je al mee maar zoek je naar praktische informatie over de route, rustpunten, het startprogramma e.d.. kijk dan op de website onder 'routes' 

  Wereld Vluchtelingendag
  In 2017 vindt de Nacht van de Vluchteling plaats in het weekend voorafgaand aan Wereld Vluchtelingendag (20 juni), in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 juni. Het startschot klinkt stipt om middernacht op de drie startlocaties in Amsterdam, Rotterdam en Nijmegen. De meeste deelnemers lopen er gemiddeld 8 tot 9 uur over en finishen dus de volgende ochtend. In Amsterdam is er bovendien een 10 kilometer en 20 kilometer loop die starten om 18:45 uur.

  Miljoenen mensen wereldwijd op de vlucht
  Een recordaantal mensen is op de vlucht voor oorlog en conflict. Maar liefst 65,3 miljoen mannen, vrouwen en kinderen hebben huis en haard verlaten, op zoek naar veilig bestaan. Deze vluchtelingen hebben dringend behoefte aan hulp, zoals schoon drinkwater, tentzeil en medische hulp. En jij kan deze mensen helpen door je te laten sponsoren met jouw deelname aan de Nacht van de Vluchteling. Hoe meer geld je ophaalt, hoe meer hulp we kunnen bieden.

  Read about the Night of the Refugee 2017. Click here for English 

  Jij kunt erbij zijn, schrijf je in!
  Ga jij deze pittige uitdaging aan? Schrijf je dan vandaag nog in. Als individuele loper, met je eigen team, of door je aan te sluiten bij een bestaand team. En laat je sponsoren!

  Eerdere edities en bestedingen
  Sinds 2010 organiseert Stichting Vluchteling de Nacht van de Vluchteling en is in die jaren uitgegroeid tot een evenement van betekenis. Klik hier voor een overzicht (in thema en opbrengst) van alle voorgaande edities.

  In 2016 werd een recordbedrag van ruim 1 miljoen euro opgehaald door 2800 deelnemers. Dit geld is inmiddels ten goede gekomen aan hulpprojecten voor 225.000 vluchtelingen in Niger, Syrië, Tsjaad en Zuid-Soedan.

  Lees hier meer over de besteding van de opbrengsten uit de jaren 2010 - 2016.


  • Deel op