Wat is de Nacht van de Vluchteling?

In het holst van de nacht lopen duizenden deelnemers een 40 kilometer lange sponsorloop in verschillende provincies in het land. Er is een route van Rotterdam naar Den Haag, van Nijmegen naar Arnhem, van Utrecht naar Amersfoort en van Amsterdam naar Haarlem. Een pittige maar onvergetelijke ervaring. Het startschot klinkt om precies 00:00 uur middernacht. Op zaterdag 15 juni is er in de vooravond ook een loop van 10 en 20 kilometer in Rotterdam en Amsterdam.

Speciale tiende editie
In 2019 is het de tiende keer dat de Nacht van de Vluchteling wordt georganiseerd. Daarom komt er een eenmalige speciale edtie van 40 kilometer. De route begint stipt middernacht bij het Kamp Westerbork in Hooghalen (Drenthe) en gaat noordwaarts naar de stad Groningen. Waarom we dat doen samen met Herinneringscentrum Kamp Westerbork, leggen we je graag uit.

Het doel?
Met elkaar een zo hoog mogelijk bedrag ophalen voor noodhulp aan vluchtelingen en ontheemden in de regio. Voor mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, conflict en onderdrukking. Naast het ophalen van geld, vragen de lopers met hun deelname op een positieve manier aandacht aan vluchtelingen wereldwijd.

Eerdere edities en bestedingen
Al sinds 2010 organiseert Stichting Vluchteling jaarlijks de Nacht van de Vluchteling en is in die jaren uitgegroeid tot een evenement van betekenis. In 2018 is door de 5.200 lopers een bedrag van ruim 1,6 miljoen euro opgehaald. Bekijk hier de opbrengsten en bestedingen van alle voorgaande edities.

Schrijf je vandaag nog in en loop met ons mee. Het aantal startbewijzen is beperkt, dus zorg dat je er snel bij bent!

Loop mee!