HOE VER ZOU JIJ ‘S NACHTS LOPEN UIT ANGST VOOR GEWELD? Rotterdam Den Haag
Nijmegen Arnhem
Amsterdam Amsterdam

Opbrengst NVDV17

  Wat is de Nacht van de Vluchteling?

  In het holst van de nacht lopen duizenden deelnemers een 40 kilometer lange sponsorloop in verschillende provincies in het land. Er is een route van Rotterdam naar Den Haag, van Nijmegen naar Arnhem en van Amsterdam (via Broek in Waterland) terug naar Amsterdam. Een pittige maar onvergetelijke ervaring. Het startschot klinkt voor alle edities om precies 00:00 uur middernacht. 

  Het doel? Met elkaar een zo hoog mogelijk bedrag ophalen voor noodhulp aan vluchtelingen en ontheemden in de regio. Voor mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, geweld en onderdrukking. Naast het ophalen van geld, vragen de lopers met hun deelname ook op een positieve manier aandacht aan vluchtelingen wereldwijd.

  De Nacht van de Vluchteling is een initiatief van Stichting Vluchteling, een noodhulporganisatie die zich al meer dan veertig jaar inzet voor levensreddende hulp aan vluchtelingen en ontheemden wereldwijd.

  De datum van 2018 is bekend

  In 2018 vindt de Nacht van de Vluchteling plaats in het weekend voorafgaand aan Wereld Vluchtelingendag (20 juni), in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 juni. Het startschot klinkt stipt middernacht op minimaal drie startlocaties; in Amsterdam, Rotterdam en Nijmegen. De meeste deelnemers lopen er gemiddeld 8 tot 9 uur over en finishen dus de volgende ochtend. Op zaterdag 16 juni is er in de vooravond ook een korte loop.

  Miljoenen mensen wereldwijd op de vlucht
  Een recordaantal mensen is op de vlucht voor oorlog en conflict. Maar liefst 65,6 miljoen mannen, vrouwen en kinderen hebben huis en haard verlaten, op zoek naar een veilig bestaan. Deze vluchtelingen hebben dringend behoefte aan hulp, zoals schoon drinkwater, tentzeil en medische hulp. Met je deelname kun je deze mensen helpen door je te laten sponsoren. Hoe meer geld je ophaalt, hoe meer noodhulp we kunnen bieden.

  Read more about the Night of the Refugee 2018. Click here for English.

  Jij kunt erbij zijn, de voorinschrijving is open!

  Ben je enthousiast om in 2018 (opnieuw) mee te lopen? In het najaar kun je je officieel inschrijven, maar nu al is de voorinschrijving open. Jij ontvangt dan als eerste een bericht zodra je je als loper of als team kunt inschrijven.

  Eerdere edities en bestedingen
  Sinds 2010 organiseert Stichting Vluchteling de Nacht van de Vluchteling en is in die jaren uitgegroeid tot een evenement van betekenis. Klik hier voor een overzicht (in thema en opbrengst) van alle voorgaande edities.

  In 2017 is door de 5.000 lopers een recordbedrag van ruim 1,6 miljoen euro opgehaald. Lees hier meer over de besteding van de opbrengsten uit de jaren 2010 - 2016. Over de bestedingen van 2017 informeren we je dit najaar.
  • Deel op