Wat is de Nacht van de Vluchteling?

In het holst van de nacht lopen duizenden deelnemers een 40 kilometer lange sponsorloop in verschillende provincies van het land. Er is een route van Rotterdam naar Den Haag, van Nijmegen naar Arnhem, van Utrecht naar Amersfoort en van Amsterdam naar Haarlem. Het is een pittige maar onvergetelijke ervaring. Het startschot klinkt om precies 00:00 uur middernacht. Op zaterdag 20 juni zijn er op de vooravond ook routes van 10 en 20 kilometer in Rotterdam en Amsterdam.

Het doel?
Met elkaar een zo hoog mogelijk bedrag ophalen voor noodhulp aan vluchtelingen en ontheemden in de regio. Voor mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, conflict en onderdrukking. Naast het ophalen van geld, vragen de lopers met hun deelname op een positieve manier aandacht aan vluchtelingen wereldwijd.

Eerdere edities en bestedingen
In 2020 is het de elfde keer dat de Nacht van de Vluchteling wordt georganiseerd. Al sinds 2010 organiseert Stichting Vluchteling jaarlijks de Nacht van de Vluchteling en is in die jaren uitgegroeid tot een evenement van betekenis. In 2019 is door de 5700 lopers een bedrag van 1,6 miljoen euro opgehaald. In het najaar van 2019 is bekend hoe het geld voor deze editie wordt verdeeld over de hulpprojecten. Bekijk hier de opbrengsten en bestedingen van alle voorgaande edities.

Waarom elk jaar duizenden mensen de Nacht van de Vluchteling lopen? Doe de quiz om erachter te komen!

Made with by Kentaa
Delen