10 km Amsterdam

Nog te gaan

De korte loop vindt plaats op zaterdag 15 juni. Het startschot klinkt om 18:45 uur. Na het startprogramma in de Westergasfabriek steek je met ons het speciale pontje het IJ over. Via de oude dijken van Noord doorkruis je dit deel van de stad. Met een pont vanaf het IJ-plein steek je het IJ weer over op weg naar de finish. 

Ook dit jaar is de 10 en 20 kilometer route weer in Amsterdam, waarin we met elkaar op zaterdagavond 15 juni de Nacht van de Vluchteling gaan lopen.

Start en Finish:
De Westergasfabriek

De prachtig gerenoveerde industriële gebouwen vormen de Westergasfabriek. Langs de waterkant en in het hart van de fabriek ligt de monumentale Zuiveringshal West. Een lange, hoge hal en één van de meest veelzijdige ruimtes van de Westergasfabriek. Mooier starten en finishen kan haast niet in de hoofdstad!

Nadat je de hele route door Amsterdam hebt volbracht, kom je ook weer bij de Westergasfabriek terug. Daar staat een trots ontvangstcomité van vrijwilligers klaar om je te op te vangen!

Route
Momenteel zijn we druk bezig met het uitstippelen van een mooie route, die je straks zelf kunt bekijken in Google Maps. Hoe de route in Amsterdam precies gaat lopen, maken we in de maand april bekend.

Je bent als loper op zaterdag 15 juni vanaf 17.00 uur van harte welkom op de startlocatie in Amsterdam. We maken het feestelijke startprogramma eind mei bekend. Enkele dagen voor de start sturen we je een e-mail met je startkaart en een e-mail met alle noodzakelijke praktische informatie waar je je op moet voorbereiden en wat je op het rustpunt zoal kunt verwachten.

Een week voordat je de Nacht van de Vluchteling gaat lopen vind je hier alle praktische informatie om goed voorbereid aan de start te verschijnen!

Je komt alles te weten over wat er te koop is op het rustpunt, over de route en de veiligheid, de bereikbaarheid, de crew, EHBO'ers en vrijwilligers, de weersverwachting enzovoorts! Die informatie sturen we je ook per e-mail toe. In diezelfde week mailen we je ook jouw digitale startbewijs.

Heb je nog vragen of leuke suggesties die ons helpen om de route onvergetelijk te maken? Heb je tips voor muziek of beleving op de route? Mail ons dan op info@nachtvandevluchteling.nl of bel tijdens kantooruren naar 070-346 89 46.