40 km Amsterdam - Haarlem

Course is closed Normal c402bc8a1cb3c28fb692a1aa63c6d050ab0d8be3
Standing € 200.532,-
Collected

40 km Amsterdam - Haarlem

The Night of the Refugee takes places on the night of Saturday 15 and Sunday 16 June. The starting shot will sound exactly at midnight at the Westergasfabriek. The route itself is still subject to change, but will likely run in a northwesternly direction towards the Westelijk Havengebied. Via Ruigoord, you'll then quickly enter the beautiful nature and peat meadow area of Spaarnwoude - a true oasis of greenery. Via the watery area around the beautiful village of Spaarndam, you'll walk past the forts of the Hollandse Waterlinie towards the beautiful city center of Haarlem.

Ook dit jaar hebben we weer de mooiste locaties kunnen vastleggen voor het weekend van 15 op 16 juni, waarin we met elkaar in het holst van de nacht de Nacht van de Vluchteling gaan lopen.

Start:
Jouw Nacht begint bij de Westergas

De prachtig gerenoveerde industriële gebouwen vormen de Westergas. Langs de waterkant en in het hart van de fabriek ligt de monumentale Zuiveringshal West. Een lange, hoge hal en één van de meest veelzijdige ruimtes van de Westergas. Mooier starten kan haast niet in de hoofdstad!

Rustpunt 1 (op 11 km)
Het Amsterdamse Bostheater

Middenin het Amsterdamse Bos vind je jouw eerste rustpunt. Het openluchttheater is een begrip in Amsterdam en omstreken. In de openlucht, tussen de bomen en onder de sterren, kun je lekker bijkomen in een ontspannen sfeertje.

Rustpunt 2 (op 18 km)
Paviljoen Aquarius

Een tweede momentje van rust, dit keer prachtig gelegen aan het water. Geniet van een mooi uitzicht over de Nieuwe Meer, terwijl je even met de benen omhoog kunt. De perfecte plek om te loungen, terwijl je geniet van een kop koffie of thee. 

Rustpunt 3 (op 27 km)
Stoomgemaal Halfweg

Op jouw derde rustpunt vind je het oudste nog werkende stoomgemaal ter wereld. Een monumentale en sfeervolle locatie, waar je even wat stoom kunt afblazen om je weer volledig op te laden voor de volgende etappe. 

Rustpunt 4 (op 35 km)
Paviljoen Loef

Als je houdt van water en natuur, dan is dit rustpunt echt iets voor jou. In recreatiegebied Spaarnwoude, aan de oevers van de Mooie Nel, ligt Paviljoen Loef. Een oase van rust aan het water. De plek bij uitstek om te ontspannen en even van het waanzinnige uitzicht te genieten!

Finish (op 40 km):
Heerlijk nagenieten op Stadsstrand de Oerkap


Aan het Spaarne ligt het sfeervolle Haarlemse stadsstrand de Oerkap. Na 41 kilometer lekker de voetjes in het zand op deze ontspannen finishplek. Dit kleine, knusse strandje is een ware hotspot en is op loopafstand van het NS-station. Kom gewoon heerlijk tot rust na al je pittige kilometers.

Je bent als loper op zaterdag 15 juni vanaf 21:30 uur van harte welkom op de startlocatie op de Westergas en wel in de Zuiveringshal, Pazzanistraat 33 in Amsterdam.  

Vergeet je e-ticket niet mee te nemen, daarmee ontvang je in de Westergas je startkaart! Lees ook de praktische informatie goed door waar je je op moet voorbereiden en wat je op de rustpunten zoal kunt verwachten. We wensen je ontzettend veel plezier!

Heb je nog vragen? Mail ons dan op info@nachtvandevluchteling.nl of bel tijdens kantooruren naar 070-346 89 46

TIJDSTIP OMSCHRIJVING DOOR
21:30 uur Deuren Zuiveringshal open, afhalen van je startkaart  
23:15 uur Welkom aan alle lopers Andrew Makkinga
23:20 uur Gesprekje met Pernille La Lau Andrew Makkinga
23:25 uur Warming-up Vondelgym Ronny van de Ven
23:35 uur Muzikaal optreden ZO! Gospelkoor + Hadewych Minis
23:45 uur Laatste praktische informatie Andrew Makkinga
23:50 uur Naar buiten! Allemaal
23:57 uur Motivational speech Femke Halsema
00:00 uur Aftellen, startschot en vertrek Femke Halsema

Een paar dagen voordat je de Nacht van de Vluchteling gaat lopen, vind je hier alle praktische informatie om goed voorbereid aan de start te verschijnen!

Je komt alles te weten over wat er te koop is op de rustpunten, over de route en de veiligheid, de bereikbaarheid, de crew, EHBO'ers en vrijwilligers, de weersverwachting enzovoorts! Die informatie sturen we je ook per e-mail toe.

Choose one of the examples below and donate immediately

Made with by Kentaa
Share