40 km Amsterdam > Haarlem

Nog te gaan

De Nacht van de Vluchteling vindt plaats in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 juni. Het startschot klinkt stipt middernacht op de Westergasfabriek. De route gaat in zuidelijkwestelijke richting naar het Amsterdamse Bos en langs de ringvaart rondom de Haarlemmermeerpolder. Via de kleine dorpjes Zwanenburg en Halfweg passeer je de polders en het groene gebied van Haarlemmerliede. Je komt aan in Haarlem en gaat langs de Veerplas, de stadsrivier de Binnen Spaarne en komt uiteindelijk bij de sfeervolle finishlocatie Stadsstrand de Oerkap.

Ook dit jaar hebben we weer de mooiste locaties kunnen vastleggen voor het weekend van 15 op 16 juni, waarin met elkaar in het holst van de nacht de Nacht van de Vluchteling gaan lopen.

Start:
Jouw Nacht begint bij de Westergasfabriek

De prachtig gerenoveerde industriële gebouwen vormen de Westergasfabriek. Langs de waterkant en in het hart van de fabriek ligt de monumentale Zuiveringshal West. Een lange, hoge hal en één van de meest veelzijdige ruimtes van de Westergasfabriek. Mooier starten kan haast niet in de hoofdstad!

Rustpunt 1 (op 11 km)
Het Amsterdamse Bostheater

Middenin het Amsterdamse Bos vind je jouw eerste rustpunt. Het openluchttheater is een begrip in Amsterdam en omstreken. In de openlucht, tussen de bomen en onder de sterren, kun je lekker bijkomen in een ontspannen sfeertje.

Rustpunt 2 (op 18 km)
Paviljoen Aquarius

Een tweede momentje van rust, dit keer prachtig gelegen aan het water. Geniet van een mooi uitzicht over de Nieuwe Meer, terwijl je even met de benen omhoog kunt. De perfecte plek om te loungen, terwijl je geniet van een kop koffie of thee. 

Rustpunt 3 (op 27 km)
Stoomgemaal Halfweg

Op jouw derde rustpunt vind je het oudste nog werkende stoomgemaal ter wereld. Een monumentale en sfeervolle locatie, waar je even wat stoom kunt afblazen om je weer volledig op te laden voor de volgende etappe. 

Rustpunt 4 (op 35 km)
Paviljoen Loef

Als je houdt van water en natuur, dan is dit rustpunt echt iets voor jou. In recreatiegebied Spaarnwoude, aan de oevers van de Mooie Nel, ligt Paviljoen Loef. Een oase van rust aan het water. De plek bij uitstek om te ontspannen en even van het waanzinnige uitzicht te genieten!

Finish:
Heerlijk nagenieten op Stadsstrand de Oerkap


Aan het Spaarne ligt het sfeervolle Haarlemse stadsstrand de Oerkap. Na 40 kilometer lekker de voetjes in het zand op deze ontspannen finishplek. Dit kleine, knusse strandje is een ware hotspot en is op loopafstand van het NS-station. Kom gewoon heerlijk tot rust na al je pittige kilometers.

Route
Momenteel zijn we druk bezig met het uitstippelen van een mooie route, die je zelf kunt bekijken in Google Maps. Hoe de route tussen Amsterdam en Haarlem precies gaat lopen, maken we in de maand april bekend.

Je bent als loper op zaterdag 15 juni vanaf 22.00 uur van harte welkom op de Westergasfabriek, de startlocatie in Amsterdam. We maken het startprogramma eind mei bekend. Enkele dagen voor de start sturen we je een e-mail met je startkaart en een e-mail met alle noodzakelijke praktische informatie waar je je op moet voorbereiden en wat je op de rustpunten zoal kunt verwachten.

Een week voordat je de Nacht van de Vluchteling gaat lopen, vind je hier alle praktische informatie om goed voorbereid aan de start te verschijnen!

Je komt alles te weten over wat er te koop is op de rustpunten, over de route en de veiligheid, de bereikbaarheid, de crew, EHBO'ers en vrijwilligers, de weersverwachting enzovoorts! Die informatie sturen we je ook per e-mail toe. In diezelfde week mailen we je ook jouw digitale startbewijs.

Heb je nog vragen of leuke suggesties die ons helpen om de route onvergetelijk te maken? Heb je tips voor muziek of beleving op de route? Mail ons dan op info@nachtvandevluchteling.nl of bel tijdens kantooruren naar 070-346 89 46.