Een stap in de goede richting..

Normal ad603f3a930958751e24795d4ebda5159a4b3e17
Standing € 26,-
Collected € 500 (5%)

Familie Bergs

Een stap in de goede richting..

(20 km Nijmegen)

Machteloos zittend op mijn veilige bioscoop stoel keek ik samen met mijn moeder naar de documentaire film For Sama. 
For Sama is de eerste documentaire van de 26-jarige Syrische burgerjournalist Waad al-Kateab. Ze draagt de film op aan haar pasgeboren dochter. “Ik wil dat je begrijpt waarom je vader en ik deze keuzes hebben gemaakt, waarvoor we vochten.” Met een eenvoudige digitale camera legt ze de Syrische opstand tegen dictator Assad in rebellenbolwerk Aleppo vast, vanaf het begin tot aan de gedwongen evacuatie eind 2016.

Er gebeurt veel in die vijf jaar: de hoopgevende revolutie wordt neergeslagen, de stad belegerd en continu gebombardeerd. Al-Kateab filmt het oorlogsgeweld in al zijn bloederige details en dreiging met handheld camera, soms als bijna-slachtoffer. Ze ziet de gevolgen van dichtbij: haar man werkt als arts in een van de weinige overgebleven ziekenhuizen in de stad. Binnen de gruwelijke dagelijkse realiteit van de oorlog ervaren we met haar de onzekere toekomst voor haar kind.

For Sama toont de Syrische tragedie van binnenuit. Het commentaar daarop bereikt ons als een brief van een moeder aan haar kind. Veel dichterbij dan dit kan een oorlog niet komen.

De film liet me achter met het gevoel iets te willen doen voor al deze mensen die dag in dag uit in angst leven of hebben geleefd. Daarom loop ik samen met mijn moeder mee tijdens de nacht voor de vluchteling en proberen we samen met heel veel anderen een stap in de goede richting te zetten!


You can create your own personalized poster to draw attention to this fundraising page. After printing the poster you can hang it in a shop, a café window or a community bulletin board. Ask your family, friends, co-workers and neighbors to help and also put up a poster in their home, school or work place. Most people are willing to help but be sure to ask permission first.

Made with by Kentaa
Share