Thuis in Oss

Oude en nieuwe Ossenaren lopen voor vluchtelingen wereldwijd!

Nog te gaan

van totaal € 3.500 (16%)

Met het ontwikkelen en uitvoeren van projecten die vroege integratie in de Nederlandse samenleving stimuleren, bieden wij nieuwe Ossenaren een warm welkom. Oude en nieuwe Ossenaren lopen mee om zich ook voor vluchtelingen wereldwijd in te zetten.

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle

Thuis in Oss loopt Nacht van de Vluchteling 2019

01-12-2018 | 15:12 Eind februari 2016 opende de noodopvang voor vluchtelingen in Oss haar deuren. Dat leidde soms tot fikse weerstand en extreme acties. In deze turbulentie is onze stichting ontstaan. Met een no-nonsens, hands-on benadering hebben we een andere kant van Oss laten zien: een mooier, liever en gastvrijer Oss.  Een nieuw bestaan bouwenWij willen dat mensen die geen alternatief hebben, bij ons en mét ons aan een nieuw bestaan kunnen bouwen. Dat zijn onze doelen en daar willen we wat voor doen. Want op het wereldtoneel hebben we geen invloed, maar op onze eigen omgeving wel. Samen de schouders eronderOnze visie: alleen als burgers en vluchtelingen met elkaar omgaan, elkaar leren kennen en samen de schouders eronder zetten kan integratie slagen. Integratie verdraagt geen uitstel en je kunt het niet alleen. Om te integreren moet je welkom zijn. Integratie is mensenwerk. Erkenning en waarderingMet onze projecten en grotere en kleinere acties hebben we er mede voor gezorgd dat de opvang van vluchtelingen in Oss bijzonder goed is verlopen, ondanks de aanvankelijk grote maatschappelijke onrust. Daarvoor hebben we brede erkenning en waardering gekregen.  Nog lang niet klaarMaar de opvang en integratie van de nieuwkomers is nog niet klaar. Met dank aan onze donateurs, onze sponsors, de ondersteuning van de Gemeente Oss en vooral ook dankzij de onmisbare hulp van al onze fantastische vrijwilligers zetten wij ons werk daarom voort. ​Nacht van de VluchtelingAlle activiteiten van Thuis in Oss zijn erop gericht om oude en nieuwe Ossenaren te verbinden. Deze verbinding willen wij in 2019 ook breder tot uiting brengen, door ons in te zetten voor vluchtelingen wereldwijd. Thuis in Oss zal daarom meelopen met de Nacht van de Vluchteling, een sponsorloop van 40 kilometer van Nijmegen naar Arnhem.
Lees meer